Hals (skall) igjen

For 2 mnd siden lurte jeg fælt på hvordan jeg skulle få cockeren til å halse. For en måned siden fikk jeg igang halsingen. Idag lurer jeg på hvordan jeg skal få cockeren til å slutte å bråke 🙂

Fullt så ille er det ikke, men nå tilbyr han halsing ganske lett og kan også halse når vi trener på feks avstandskommandering hvis han er litt het. Jeg har valgt å fokusere på flyten og at han kan halse flere ganger etter hverandre uten å tenke alt for mye på hva han gjør med labbene. Så nå hadde jeg lyst til å teste en metode for å få han til å holde forbeina stille ved å ha hunden på balanseballen. Jeg har prøvd dette for 3-4 uker siden, men da klarte han ikke å få fram noen lyd på ballen. Idag gikk det ganske lett. Når jeg ser på filmen ser jeg minst 2 ganger der jeg klikker akkurat i det han løfter en labb. Men forøvrig så klarer han å holde seg ganske stille. Film er ganske genialt for å justere kriteriene og treningsopplegget. Jeg har også tenkt å skaffe en amerikansk fotball som han kan stå på med forlabbene mens han halser (som Maria og Ylle har gjort), men har ikke kommet så langt. For de som har halsmelding (skallmarkering) i skogen kan det være smart å trene på balanseball, for jeg har figget for hunder som har litt problemer med å halse når de samtidig må balansere på en fjellknaus eller på annet ustødig underlag.

6 svar på ”Hals (skall) igjen

  1. Bra å oppdage min elendige timing. Det gjør litt vondt å se på at han står helt stille og halser, og så venter jeg med å klikke til han løfter en labb. Og i neste repetisjon er han selvsagt mer urolig med labbene.
    Bob Bailey sier: ”Video recording is the greatest invention since the secondary reinforcer”. Bob er en klok mann han!

  2. Flinke dere 🙂
    (fasinerende at du sitter med åpen munn og nesten bjeffer du og – jfr. småbarnsforeldre som mater barn med skje – de gaper alltid selv 😉

  3. Så flink han er! Takk for video. 🙂
    Du har tilfeldigvis ikke noen gode tips til meg også? Jeg sliter med halsen, ikke med å få lyd, men med at han naturlig legger seg ned når han halser – dette er det en del dommere som trekker for, han skal jo sitte i utgangsstilling og halse. Pga dette har det blitt lite trening av den, siden jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.