Gör som jag säger och inte som jag gör

Nu är Shejpa, Missy och jag i Mölndal, strax söder om Göteborg. Imorgon är det midsommar, men vi firar det (i regn förmodligen) med lydnadstävling på GMBK. Idag tränade vi på klubben ihop med Anna och pudlarna och jag inser hur dåligt förberedda vi är. Träningen hemma har gått jättebra, men idag såg jag verkligen att vår svaghet ligger i tävlings- och uthållighetsträning. Jag körde fritt följ, dumruta, inkallning och ruta innan jag belönade första gången. När jag skulle skicka henne till konen fick jag ta i med flera dubbelkommandon, något som tidigare bara har hänt på tävling och som då har förvånat mig massor. Nu vet jag var det kommer ifrån. Dålig uthållighetsträning. Dessutom la hon sig på stå i både inkallningen och rutan. Dumrutan funkade bra i alla fall. Andra gången gjorde jag om samma sak, men belönade direkt vid konen när jag fick start utan dk. Återigen läggande på ställandet i inkallningen. Rutorna var okej. Hon gick in från sidan ibland, men hamnade rätt. Anna hjälpte oss med vittringsapportering och hon var jätteosäker med tävlingsledare. En enorm skillnad mot hur det har sett ut när jag har tränat ensam hemma och hon har gjorde det så bra så många gånger.

Det är pinsamt egentligen, hur mycket vi pratar om tävlings- och uthållighetsträning och hur dålig jag har varit på det själv under den senaste tiden. Vi får se hur det går imorgon. Det kanske är dumt att starta, men hon kändes inte helt som sig själv idag och jag hoppas att hon är lite piggare imorgon, så kan det nog gå vägen. Det är så trevligt på GMBK att vi båda kanske kan slappna av lite. Sedan får vi verkligen strukturera upp den här lydnadsträningen och verkligen tävlingsträna. Det är så otroligt nyttigt att köra igenom programmet (eller delar av programmet) utan belöningar, för då ser man var det brister. Man får fram fel som man inte märker annars. Men gör inte som jag, testa det något tidigare än dagen innan tävling…

2 svar på ”Gör som jag säger och inte som jag gör

  1. Lykke til! Håper det går veien! Vi er (eller var i allefall, flere lørdager siden jeg har møtt opp) noen som pleier å møtes i Moss på lørdager for å trene, bl.a Ingar Saastad og andre klikkerfolk, det er bare å henge seg med hvis du vil ha forstyrrelser etc

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.