Formtopp på kvällen

Igår var det bakombytesdagen och Shejpa var inte alls i form. Jag vet inte om det var värmen, leken, löpet eller det faktum att det var tredje intesiva kursdagen, men det var inte mycket som fungerade. Idag har vi varit lediga från kursande på dagen och har inte gjort så mycket mer än nose touches inomhus. På kvällen blev vi dock inbjudna att vara med på kurs för speciellt inbjudna. Nu var Shejpa verkligen i toppform, det var som att ha en helt annan hund. Massor av sug och fart och jag fick äntligen chansen att jobba med mina bakombyten. Bakombytena var fina att få öva på, men det var utförandet av threadle armen (timingen – när hunden fäster på hindret innan och utförandet – vrida hela blindbyteslinjen och inte bara vifta med armen) som var det största aha:et ikväll. Vi testade också en del svåra slalomingångar. Behöver jobba mer på det…  Har inte direkt prioriterat slalom och när jag har gjort det har vi mest jobbat med farten. Glädjande att se att hon inte har problem med 12 pinnar i alla fall, det har vi ju typ aldrig tränat på.

Imorgon är det dubbelboxdag och jag hoppas att formen håller i sig trots att det kommer bli varmt. Här kommer i alla fall kvällens kombinationer:

4 svar på ”Formtopp på kvällen

  1. Mari: threadle arm /tråckelarm

    Jag har inte förstått att man får använda TA för att hålla förbi hinder, vilken lättnad att fatta det nu! =) Jag har bara tänkt att jag har gjort för dåligt cirkelarbete..

  2. TA = threadle arm

    Grattis till förlovningen Fanny & Thomas! Jättekul att läsa om all träning. Försök att *njuta* lite av värmen oxå! Här är det blaskigt, grått och ruggit och helgen ska spenderas i ett kallt ridhus… 🙂

    / Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.