Dubbelbox, one jump och bakombytesthreadles

Wow. Det är verkligen varmt här. Varmare än vad det borde vara vid den här årstiden och idag var värst hittils. Som tur var kunde vi träna mycket under tältet idag eftersom det var one jump-dagen. Igår gjorde vi dubbelbox och Shejpa var fokuserad och höll ihop hela dagen trots värmen. Både dubbelbox och one jump har vi ju jobbat med en del tidigare, men jag inser att vi inte på långa vägar är färdiga med något av det (dubbelbox blir man väl iofs aldrig färdig med). När det gäller one jump behöver jag jobba mer med en hel del grejer:

 • Sitta stilla med tassarna trot att jag belönar fokus framåt med godbit i position (Shejpa tror att det är shejping och börjar röra sig mot hindret.
 • Sitta stilla med tassarna när jag byter bakom henne i sitt.
 • Att inte någonsin flicka iväg innan jag går över linjen när hon sitter
 • Värde på avstånd
 • Hoppa långt-signalen (Go eller Up)
 • ”Swing” (läskigt flick-kommando, men om man lägger in det innan ett bakombyte känns det bättre att lära in det)
 • Tighta svängar runt hinderstöd (kommatecknet)

Förstår du inte vad jag pratar om? Skaffa Susan Garretts One Jump-video.

Ikväll var vi med på kurs igen (kurs för speciellt inbjudna på kvällstid) och jobbade mest med bakombytesthreadles. Kul övning och vi fick upp riktigt bra flyt!

Vi gjorde först 1-7 med bakombyten (FB ut ur tunneln) och threadles. Sedan samma kombination med framförbyten. Sedan gjorde vi 7-15 med bakombyten och threadles. Jag har blivit så mycket bättre på bakombytena och det gillar jag! Det är just den här typen av bakombyten som jag har haft svårt för tidigare – när den diagonala linjen går rakt fram i princip.

Vi avslutade med den här lite enklare kombinationen. LOP vid 3, framförbyte 5-6, framförbyte med push trough 7-8 och threadle arm 8-9. Shejpa var duktig! Snabb, lättstyrd, kampade bra och rejsade trots att det var kaniner på planen.

Nu har vi bara två dagar kvar med kurs innan vi åker hem på tisdag. Imorgon är vi lediga, på lördag är det tricksdagen, lediga på söndag och så avslutar vi med ”driving lines and cueing turns” på måndag. Jag hoppas att det blir lite svalare tills dess.

6 svar på ”Dubbelbox, one jump och bakombytesthreadles

 1. Det låter verkligen som att du har helkul där borta! Men det är nästan lite oförskämt att klaga på värmen. Tänk på oss som är kvar i kylan här hemma 😉 Vill också ha lite värme! 🙂

 2. Jag undrar massor… 😉

  Vad är en bakombytesthreadle? Ett skarpt bakombyte?

  Kan du inte beskriva lite HUR du blev bättre på bb på raka linjer?

  Hur tränade ni swingen?

  Välkommen hem! 😉

  /Mija

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.