Film från VM-träningen

Idag har vi suttit från 8-16 och tittat på träningen dagen innan VM börjar. Alla lag får ca. en kvart (beroende på hur många som är med i landslaget) att träna på banan dagen innan. Det är alltid intressant att titta på hur folk tränar, inte bara hur det ser ut när de tävlar. Det var dock inte speciellt många överraskningar idag, framför allt på kontaktfältsfronten var det tråkigt. Vi räknade till fyra running contacts på balansbommen hos de stora hundarna. Betydligt fler hos de små. Även hos hundarna som hade stoppade kontaktfält var det nog över hälften som inte verkade ha någon självständighet alls. Sverige kändes lite trötta och tråkiga, det kändes inte som att det fanns så mycket energi i varken hundar eller människor, speciellt inte när man hade sett till exempel Tyskland innan. Norge överraskade däremot med ett lag som ser riktigt bra ut, speciellt de stora och små hundarna. Där fanns det betydligt mer tryck. Blindbytena har inte slagit igenom så stort som jag trodde, det är fortfarande Tyskland som är blindbyteskungar, med Norge som utmanare 😛

Under dagen har vi skaffat oss några favoriter. I small är det tveklöst den ryska sheltien Adrenalina. Jag var störtförtjust i den redan förra året och oj, så det går! Lite stora svängar kanske, men jag hoppas verkligen att de får till det i helgen. I medium tyckte jag att den blåa border collien från England såg riktigt läcker ut. Den tror jag har vinstchans. Bland de stora hundarna var det ett ekipage som vi tyckte var helt outstanding – Susan Garrett med Encore. Nya, supersnabba (running) kontaktfält, bra tryck och tighta svängar. Den hunden ser så enormt genomtränad ut i jämförelse med de flesta andra som är både talangfulla och snabba, men inte riktigt har samma finess.

Jag fick filmat en del idag, tyvärr tog batteriet i kameran slut efter Kanada, så varken Norge eller Ryssland (tex.) är med på filmen…

15 svar på ”Film från VM-träningen

 1. Kul att se! Den blå medium BC från GBR såg i jag under KC Agility och gillade mkt, den är nog rätt ung än men kommer nog kunna bli riktigt bra.

  Encore såg oxå mycket bra ut, kul!

 2. Tack så väldigt mycket, precis vad jag önskade få se! Yes, det blir otroligt tufft vår vårt landslag, men visst har de goda möjligheter att lyckas ändå!! Jenny Damm och Elvis såg ju pigga ut.

 3. Åh vad du är bäst. NU är helgen räddad! hoppas batteriet håller länge hi,hi
  Encore såg grymt duktig ut, men mina förhoppningar står ändå till Jenny & Elvis.
  Ha en skön agilityhelg.

 4. Håller med, tack för att du förgyller vår helg!

  Susan och Encore ser helt grymma ut, inga frågetecken utan de vet precis var de har varandra. Gillar verkligen hur Encore reagerade när hon ropade efter balansen, vilken reaktion!

  Men jag tycker även att Jenny och Elvis såg väldigt bra ut och hejar nog på dem 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.