Epic har otur igen

Äntligen en vecka hemma och träningspeppen är hög hos både matte och hundar, speciellt Epic är i toppform och vill gärna göra mycket. Squid verkar lite tröttare i kroppen och får ta det lugnare. Tyvärr blev den fortsatta träningen för Epics del lagd på is efter en liten olycka vid ån igår. Jag hade tränat kroppskontroll och fysträning med alla tre hundarna i skuggan på planen, och tog dem ner till ån efteråt för lek och avkylning. När jag kom hem igen upptäckte jag att Epic slickade väldigt på vänster baktass. Han blödde en del och efter undersökning i duschen kunde jag konstatera att han skurit sig i huden mellan två tår, och också lite på kanten av en trampdyna. Skit!

Vi åkte till Jourkliniken (så glad att vi äntligen har en lokal jourklinik i Kumla, så att man inte behöver åka till Strömsholm eller Karlstad!) för att sy. Väl där dök det upp flera mer akuta fall, och jag fick lämna Epic där och vänta på att de skulle ha tid att ta hand om honom. Jag kom dit vid 17, men kunde inte hämta ut honom förrän klockan ett på natten. Det var en ganska seg kväll. När jag hämtade honom var han fortfarande ganska groggy, men idag är han på samma glada, energiska humör som tidigare, full av arbetslust. Tratten bekommer honom inte alls, så här ligger både möbler och människor i riskzonen när han brötar fram. Tråkigt att behöva ta paus i träningen. Tråkigt att missa tävlingen i Frövi nästa helg. Men ändå tur i oturen att vi inte har något annat inplanerat som går i stöpet. Jag antar att han kan börja träna som vanligt när stygnen är borta om 10 dagar. Och så har jag ju lite andra hundar att leka med under tiden!

Epic trattEpic försöker se kränkt ut för att få er sympati. Eller så är han sur för att jag bad honom stå stilla. Visst är bandaget gulligt?!

5 svar på ”Epic har otur igen

    • Framför allt tråkigt att man inte vågar låta hundarna leka vid ån längre 🙁 Men vi är snart tillbaka på träning och tävling igen. Tack för din hälsning!

    • He was sad because I asked him to stand still. Mostly he’s just wanting to run and banging his cone in things (or people). Just took his bandage off and we have 8-10 more days before we can take the stitches away.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.