En intensiv sommar

Den här sommaren har varit galet intensiv, någonting som tyvärr har avspeglats i bloggen. Det har varit tävlingar, läger och kurser om vartannat. Vi har haft trevligt besök i form av Mari och Bodil från Norge. De har bott hos oss nästan hela sommaren, och det har varit väldigt trevligt (även om man önskar att man hade haft lite mer tid att umgås mellan alla kurser och tävlingar).

På tävlingsfronten har det gått ganska bra. Squid har gjort många fina lopp i klass 3 och tagit SM-pinnar i både hopp och agility. Epic har tagit lite pinnar i klass 1 och blev i söndags uppflyttad till agilityklass 2. Win har vunnit IK1 (vallning) och Epic har fått flera placeringar bland de 6 bästa. Win, Sarek och Epic har blivit godlända vallhundar.

Jess visar för Annika och Alex under unghundskursen

De senaste veckorna har vi gått bra kurser på hemmaplan. Först kom Vappu Alatalo för att hålla hoppteknikkurs veckan innan EO. Kul att få nya idéer och övningar. Veckan efter EO gick vi kurs för kanadensiska Jessica Martin (VM-guld 2010 i small). Det var två otroligt givande och bra kurser och jag är full av inspiration! Jag har haft en del problem med rivningar på Epic, och Jessica identifierade snabbt problemet.

Jag har inte hunnit träna så mycket efter kursen, men det känns som att vi redan har tagit ett stort steg framåt. Och Epic rev inte ett enda hinder på tävlingen i söndags, så kanske något redan har hänt. Det är lätt att bli väldigt frustrerad av rivningar, för det kräver mycket ”öga” och kunskap för att kunna se varför det blir problem. Och sedan måste man ju ha kunskap för att kunna åtgärda problemet också. Inte konstigt att det är lätt att försöka lösa rivningsproblem med hjälp av straff (lägga hunden när den river eller liknande). Jag är dock övertygad om att hunden kan behålla mycket mer fart, effektivitet och kraft om vi lär honom vad han ska göra istället. Men det är inte alltid lätt…

Nu är vi på Gotland och tävlar vallning i en vecka. Gårdagen bjöd inte på några strålande placeringar, men det är tre tävlingsdagar kvar och vi har det väldigt trevligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.