Nya kurser

Grundkurs 8-9 september. På den här kursen lägger vi grunden för ett framgångsrikt tränande och tävlande. Den passar både för valpar och vuxna hundar som vill komma igång med lydnad, bruks, agility eller freestyle. Den passar också för dig som har börjat tävla, men känner att det brister i grunderna. Vi rekommenderar alla att ta den här kursen innan du anmäler dig till en av de andra tävlingsinriktade kurserna, på så sätt får du mer ut av de specialiserade kurserna senare och lägger en bra grund. Vi jobbar med belöningsutveckling, lek på rätt sätt, kontroll och störningssäkerhet, shaping/få fram nya beteenden, rätt attityd för träning (engagerad, lagom aktiv, tyst, burlekar

Agilityhandling Grund 15-16 september. Vill du ge din hund en klar förståelse för agilityhandling redan från början? Vill du själv få koll på hur man för hunden runt banan och utför olika byten? Vill du ha en självständig agilityhund? Vill du kunna påverka och förutse hundens landningspunkt när han hoppar?

Den här kursen passar dig som vill komma igång med agilityhandling. Under kursen går vi igenom inlärning av svängar, raksträckor, framförbyten och bakombyten. Vi arbetar med få hopphinder och tunnel. Kursen passar för hundar från ca 8 månader. För att vara med på kursen bör du ha utvecklat bra belöningar och kunna jobba med hunden lös trots vissa störningar.

Har du och din hund problem med kommunikationen på agilitybanan? Då kan den här kursen passa även den lite mer erfarna hunden. Här får du tips om hur du kan göra din handling tydlig för hunden, så att han alltid vänder åt rätt håll, följer dina anvisningar och anpassar sina hopp efter vart ni ska härnäst.

Agilityhandling på tisdagskvällar med start den 4 september. Den här kursen passar för dig som har kommit igång med agilityträningen och vill lära dig mer om hur man visar hunden runt banan på ett effektivt sätt. Kursen utgår ifrån Greg Derretts handlingssystem. Hunden bör vara på tävlingsnivå (men du behöver inte ha färdiga balanshinder, för de är inte med) för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen.

På kursen jobbar vi för att få hög fart och snäva svängar. Vi går igenom framförbyten, bakombyten, serpentiner och threadlar.

 

 

3 svar på ”Nya kurser

  1. Kommer du har någon kurs i göteborg eller online i höst? bor så långt ifrån er så det är svårt att kunns går kusr på veckodagar, en helg skulle däremot funka men skulle vilja gå någon handlingskurs, running contacts, eller någon kurs där man fokuserar på att förbättra farten på banan, vi har tävlat i 1 år och vi tränar efter gregs system.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.