En heldag i Kungsör

Igår tillbringade vi dagen i Kungsörs Hundarena ihop med Mija, Cecilia, Barbro, Eva och Anita. Vi började med lite hoppteknik på morgonen och resten av dagen byggde vi banor och tränade på dem. Det blev tre agilityklass-banor och två hoppklass-banor. Eftersom Squid ska tävla idag tog jag det ganska lugnt med henne. Hon fick köra de två första agilityklass-banorna och sedan avsluta dagen med en enkel hoppklass. Jag fokuserade på att belöna att hon satt stilla i starten och att köra flera kontaktfältshinder efter varandra och belöna det sista. Tidigare har jag nästan belönat alla kontaktfält, men det kan ju vara bra att köra flera efter varandra innan man ska tävla. Det känns som att vi är ganska väl förberedda inför tävlingen idag, men det är alltid lite jobbigt att träna i Kungsör. Squid har uppfört sig riktigt fint när vi tränar i ridhus, men hon blir alldeles tokig när hon är inne i hundarenan och tittar på andra hundar som kör.

Eva och Kelli

Shejpa fick köra en en agilityklass och två hoppklasser (varav den sista med Thomas som handler). Med henne fokuserar jag mest på att hitta bra uppvärmningsrutiner. Slalom fungerar riktigt bra nu och det ska bli roligt att verkligen utmana henne i slalom under tävlingarna i senvinter. Kontaktfälten skulle vi behöva jobba en del på. Vi skulle behöva träna mer balansbommar på vintern. Hon har tappat en del av trycket över balansbommen och det gör kontaktfälten mer osäkra (även om hon i princip alltid träffar nu). Ju bättre tryck hon har över bommen desto bättre blir kontaktfälten. Det blir faktiskt också lättare att svänga henne tight då. Jag längtar till våren, när balansbommen kan stå ute på planen och man kan träna när man vill!

Mija och Råttan

Nu är det dags att packa och komma iväg till tävlingen i Knivsta. Himla tur att large börjar klockan 15, så att man varken behöver starta i ottan eller köra hem mitt i natten när det tar tre timmar att köra. Får rapporter om dåligt väglag på Facebook, så det är lika bra att åka i god tid.

Toni och Anita

2 svar på ”En heldag i Kungsör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.