En härlig kurshöst!

Nu har jag uppdaterat kurssidan med ännu mer kurser i höst! Jag har valt ut teman som verkligen engagerar mig och som jag ser fram emot att lära ut till nya och gamla elever:

Shapingkurs 13-14 oktober
Nästan all vår träning bygger på shapingatt forma fram beteenden utifrån hundens egna initiativ. Shaping är ett snabbt, effektivt och roligt sätt att lära in lydnadsmoment, agilityfärdigheter och tricks. Shapingträningen ger engagerade hundar som själva tar ansvar för att hålla fokus och jobba hårt – även när belöningen uteblir. En shapingkurs är en investering i att bli en bättre tränare som som får fram nya beteenden fort och precist. Hundarna lär sig nya färdigheter, men framför allt är det tränaren som tränas.

Signalkontrollkurs 20-21 oktober
Premiär för en ny typ av kurs! På våra tränarutbildningar jobbar vi en hel del med signalkontroll, men det är ett tema som ofta glöms bort av klickertränare. Hur många kan ärligt säga att deras hundar är riktigt duktiga på signalkontroll? Hur många olika verbala signaler kan din hund skilja mellan utan hjälp av andra signaler som kroppspråk, rekvisita, rutiner eller situation? En signalklok hund blir mycket lättare att träna i olika hundsporter. Själv lägger jag numera mycket mer tid på signalkontroll än vad jag gjorde tidigare och känner att vi har hittat en riktigt bra modell för signalinlärning.

Anmäl dig till både shapingkurs och signalkontrollkurs direkt och få 1000 kronor i rabatt!

Hoppteknikkurs med start 13 september
Jag brinner verkligen för hoppteknikträning! Efter att ha jobbat med flera hundar och utvecklat min egen förståelse och blick för hopptekniken, har jag insett vilken enorm skillnad det blir på hundarna. Speciellt ser jag det på Squid, som har jobbat med hoppteknik sedan hon var valp. För mig handlar hoppteknik om så mycket mer än att inte riva hinder, även om det ofta är en värdefull bieffekt. Hoppteknik handlar om att ge hunden motivation, fart, självförtroende, självständighet och kraft. Det lär hunden att hoppa på ett skonsamt och effektivt sätt, att spara in på antalet steg på banan, att behålla kraft i tighta svängar, att anpassa steglängden efter avstampspunkten och att viktförskjuta på ett bra sätt. Jag märker att hopptekniken inte bara gör hunden till en bättre hoppare, men att det också hjälper hunden vid springande kontaktfält och ansats till slalom. Den här kursen går under 7 kvällar i september och oktober. På så sätt hinner du träna hunden hemma mellan kurstillfällena och får möjlighet att utveckla din förståelse och blick för hoppteknik under en längre period. Det finns också möjlighet att komma på föreläsningen om hoppteknik den 13 september utan att gå resten av kursen.

Valpkurs med start den 5 oktober
Vi håller inte vanliga valpkurser så ofta, eftersom vi har fullt upp med mer tävlingsinriktade kurser. Men när jag själv får valp blir jag alltid så sugen på att hålla en valpkurs och dela med mig av allt roligt och nyttigt man kan göra med sin valp. Målet med kursen är att utveckla glada, lydiga och samarbetsvilliga valpar – oavsett om målsättningen är tävling eller bara en trevlig familjehund. Valpträning är verkligen något av det roligaste som finns! Om du är nyfiken på valpträning, men inte har möjlighet att vara med på kursen (du kanske inte har valp just nu), finns det möjlighet att komma på teorikvällen.

Dessutom håller vi i höst tävlingslydnadskurs, agility foundations, valpläger, grundkurs och en endagars apporteringskurs.

Alla kurser hittar du på kurssidan

1 svar på ”En härlig kurshöst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.