Dagens agilityträning

Idag har varit en bra träningsdag. Jag har haft energi att träna och hundarna har varit duktiga. Omständigheterna kunde varit bättre. Grusvägarna är som isbanor spolade med vatten, om jag klagade över snön så är det ingenting mot det här. Gled ner för backen hemma när jag var på väg till ridhuset och insåg att jag inte skulle komma upp igen. Fick stanna på vägen mot ridhuset på grund av halkan och sedan fick Karine backa upp bilen åt mig, jag är alldeles för feg. Karine fastnade med sin bil och vi (ja, jag och Therese tittade på i alla fall) höll väl på i en halvtimma med att få på kedjor på däcken. Varför måste Thomas lämna mig precis när det blir skitväglag? Till råga på allt har jag ond i halsen och hosta. Tråkigt att bli sjuk så här nära jul 🙁

Till träningen då! Idag träffades Karine, Therese, Lene och jag och tränade i ridhuset. Shejpa fick komma ut först och hon fick bara ett, kort pass, medan hon fortfarande var på topp. Jag jobbade med två hopphinder och på situationer där hon lätt tappar fart i banor. Det blev ett riktigt bra pass med fokus på fart i våra svaga situationer. Här kommer lite skisser:


Den här första körde vi mest som uppvärmning. Hon hade lite svårt att samla ihop sig och svänga tight när hon var riktigt het, men sedan gick det bra


Skicka på vägrinslinjen och få hunden runt hinder utan att behöva följa med. Här tappar hon lätt tempo även om hon gör det hon ska. Mycket belöningar och tempot gick upp!


Det här är egentligen samma problematik som förra övningen, nämnligen att få henne att springa snabbt när jag skickar henne med armen och benet närmast henne utan att springa för fullt själv. I den här situationen är det efter en serpentin som vi jobbar på. Ibland vill man kanske hålla sig bakom för att kunna göra ett bakombyte över 2 och då måste hon dra på på egen hand. Blev bra med lite träning, men det behövs mer.

Resten av timman i ridhuset körde jag med Missy. Vi värmde upp med samma övning som Shejpa och Missy börjar faktiskt förstå det här med att samla ihop sig och svänga tight! Svårare blir det i andra övningen vi gjorde. Samma nummer som i första övningen, men med bakombyte – threadle – bakombyte – threadle – bakombyte – threadle. Threadlen går bra, men i bakombytet får hon en väääldigt stor sväng. Det blev bättre med träning. Vi ska drilla övningarna på två hopphinder som vi gjorde med Greg.

Sedan körde vi en del balansbommar med mycket tighta svängar av bommen. Gick hyfsat. Träffade nog kontaktfältet på  alla försök, men mitt kriterium är väldigt hårt, så det blev väl kanske 50% belöning. Till slut var det dags för dubbelbox och det känns verkligen att vi behöver det. Med dubbelbox varje vecka fram tills nästa tävling tror jag att vi kan få ordning på rivningar och allmän galenskap. Jag har tidigare märkt att dubbelboxövningar hjälper massor på rivningarna. Idag rev hon inte mycket alls, bara när hon blev osäker på handlingen. Hade hoppen på olika höjder så att hon måste titta och bedöma. Önskar bara att jag kunde sätta dem upp till 75 cm ibland också. Vi gjore lite allt möjligt. Fartcirklar, bakombyten, framförbytespositioner, serpentiner. Jag märker att det finns mycket att jobba på! Hon har så mycket mer frågetecken än vad Shejpa har. Tur att Missy är hunden som kan träna massor och Shejpa är den som behöver göra lite och häftigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.