Dagens agility

Missy har fått träna ett pass med nose touches. Det blev en liten film. På slutet fokuserade jag på att hon ska hålla tassarna stilla även om godbitarna råkar studsa bort från henne. Det gick ganska bra, jag får se till att rigga situationer och träna på det istället för att vara för sen och missa det när det händer oplanerat. Tekniken såg i alla fall fin ut idag och hon verkade mycket säkrare på uppgiften.

Missy körde också lite dubbelbox. Ibland kände jag mig jätteuppgiven, ibland kändes det riktigt bra. Jag får riktigt dåligt samvete över att köra kombinationer med Missy, det känns som att frossa i choklad eller något annat onyttigt. Väldigt svårt att sluta och man vet att det egentligen inte är bra. Jag borde prioritera torrhandling och one jump och om jag ändå tänker köra kombinationer med henne borde jag planera träningspasset noga innan jag går ut och kör. Jag körde också lite med Pavlov och det var bara kul. Han är så eftertänksam och lugn i agilityn att det är ett nöje att träna med honom. Känner jag honom rätt kommer farten inte vara något problem längre fram, men han kommer kanske ha lättare att vara avslappnad när han springer.

Shejpa fick köra nose touches, vilket gick bra helt utan target, jag var dock ganska nära och gjorde inget speciellt utmanande, så det är där vi har att göra nu. Få in fart och olika handlingspositioner i träningen. När Nina kommer hit ska hon få hjälpa mig att belöna också, så att inte godbitarna alltid kommer från mig. Sedan ska trappan baklängeskedjas och när vi är klara med det har kanske våra balanshinder kommit 🙂

Shejpa fick också två pass i dubbelboxen. Det på förmiddagen var bra, det på kvällen var ännu bättre! Hon sprang så snabbt igenom svängarna hon tidigare har tappat fart i, och hon klarade samtidigt av att svänga tightare än förrut! Härligt! Dessutom använde jag väldigt lite godbitar under det sista träningspasset. Hon hängde sig i kampleksaken och tyckte att den var kul att jobba för.

2 svar på ”Dagens agility

  1. Bra val (att lägga ut filmen ;))! Jag vill också att min hund ska kunna stå rakt och fint utan att curla, dutta rytmiskt och kunna trycka på kommando… Vi har lite kvar att jobba med. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.