Balansbommar

Shejpa och jag var på första inomhusträningen (ridhus) med Follo BK i torsdags. Det var riktigt frustrerande att bara belöna med lek, men det blev mycket bättre. Balansbommarna var riktigt kassa, hon hoppade varenda en. När hon inte har någon fart eller engagemang så blir det så. Jag insåg att vi inte har jobbat på balansbommen på länge och att hon liksom har tappat suget. Förr blev hon glad av att se en balansbom, nu är det som vilket hinder som helst. Det tog vi tag i idag och det tog bara några repetitioner innan jag såg henne accellerera över hela balansbommen! Tror att jag inte ska lägga så stor vikt vid svängarna, utan mer vid farten, hon är så lättsvängd ändå. Båda hundarna svänger upp om jag hamnar för långt efter, saktar ner eller springer ut i sidled, så det jag behöver göra är snarare att lägga kommando på att fortsätta rakt fram…

Bilderna blev väldigt suddiga, men jag tyckte att de var lite roliga ändå…


Såhär brukar hon inte träffa, men det ser ju lite roligt ut


Fullt ös!


Bygga värde för kontaktfälten 😛


Så här gör hon för det mesta


Missy har bråttom


Samma teknik som Shejpa

8 svar på ”Balansbommar

 1. Hej! Jag läste Marie Hansson artikel om Running Contacts i nya Canistidningen igår. Den metod hon beskriver för inlärning är ju inte precis samma som Silvia Trkmans… Vilken inlärningsmetod har du använt och vilken tror du är bäst? Den metod Marie skriver om verkar ju lite lättare att använda – Silvias verkar så krånglig att lära in eftersom hunden ska springa upp för en bräda, vända och springa ner igen när man ökar lutningen? Eller har jag missuppfattat hennes metod totalt?? Om du har tid att svara skulle jag bli jätteglad – har inte vågat börja med kontaktfälten med min unghund än!

 2. Cecilia: Jag kör en egen variant av Silvia Trkmans metod. Skulle inte satsa på Marie Hanssons variant – hon sågar den ju till och med själv i artiken när hon räknar upp alla nackdelar och skriver hur lång tid det tar och hur svårt det är och hur hundarn aldrig får förstelse för vad de gör…

 3. Interessant det at du tenker å ikke legge sånn vekt på sving-treningen og heller fokusere på å legge kommando på at de skal springe rett fram. Også interesant at det virker som det har en sammenheng dette med stor fart og bra treff på kontaktfeltet. Sånn ser det i alle fall ut til at det er med Enya også.

 4. Åhh vad jag tyckte om bilden på dig och Shejpa när ni sitter på balansbommen. Idag saknade jag verkligen en fin bra kamera, har flyttat 350 tackor med dave i höstsolen….vilka fina bilder det kunna blivit….iallafall har du gulliga bilder i din mail på något helt annat…:)

  Kram
  M, L-gänget och hela EmenEm-ligan;)

 5. Hej! Otroligt fina bilder. Det där med att sätta värde på kontaktfälten verkar bra 🙂 Har en jaktcocker med mycket fart – vårt största problem är att han tar stooora svängar *S* men det löser sig… Jag blir dock nyfiken på din balans; den är utan matta ser det ut som, har du behandlat ytan på något sätt? Så den inte blir halkig?
  Tack för en suverän sida
  Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.