Äntligen lite träning!

Jag har haft så fullt upp framför datorn att jag knappt har haft tid att träna hund. Om sanningen ska fram så har jag kanske lite svårt för kylan också. Jag längtar redan till sommaren! Idag har jag i alla fall tagit mig i kragen och tränat med både Shejpa och Missy (Stackars Pi har inte fått träna med matte sedan jag dyrt och heligt lovade att göra det oftare i förra veckan). Shejpa fick köra slalom och hoppteknik i spindeln. Slalomen gick kanonbra med 8 pinnar. Idag belönade jag med en av de bästa belöningarna jag har – vom og hundemat i en boll. Provade med 12 pinnar också och hon var stensäker rent tekniskt, men tempot gick ner något. Kanske för att det blev fler pinnar, kanske för att det var på slutet av träningspasset. Sedan körde vi en del i spindeln och avslutade med lite frispringande där jag såg till att kalla in henne ofta och också kasta den fantastiska matbollen för att se att hon fortfarande var stadig i kast när vi inte var på agilitybanan. Inga problem.

Missy fick ett ganska långt träningspass. Det var fritt följ, dumruta, sitt stilla i kast av apport, fjärrdirigering och sitt i grupp. Den roligaste och mest intressanta träningen blev en kombination av fritt följ och slalom (Thomas kallade det slalom under marsch). Eftersom det är enormt belönande för Missy att springa, speciellt när det är agility inblandat, blir det svårt att hantera fel i agilityträningen utan att verkligen stoppa springandet. Tidigare har jag provat att lägga ner henne, men det känns inte speciellt kul och det kan vara svårt att få det tillräckligt starkt. Idag provade jag istället att kombinera slalom med fritt följ-träning. För att få köra slalom var hon tvungen att gå fot med mig utan att tappa fokus eller bli vid i svängarna. När hon hade gått en längre sträcka bra, gick jag mot slalom och belönade med att skicka henne i slalom om hon höll fokus och position bra. Om slalomen gick bra (hon har fått sådan fart att hon ibland missar andra porten, det roliga är att hon då ser till att missa en till så att hon kommer ut rätt :D) fick hon kamplek som belöning. Om det blev fel, gjorde vi om hela fria följet innan hon fick en ny chans på slalomen. Jag tyckte att träningen gick kanonbra! Jag fick ökat svårighetsgraden på det fria följet, jag fick belönat fritt följ med något rikigt kul, jag fick henne att samla ihop sig inför slalomen, jag fick ”straffat” slarvig slalom på ett konstruktivt och kul sätt, jag fick henne att förstå att man fortsätter att samarbeta tätt ihop med mig även när det är agility inblandat. Det här ska vi utveckla! Vi jobbade också en hel del med utgångsställning på högersidan och fritt följ på höger sida, men det var tyvärr inte bra nog att kombineras med slalomen. Som tur är har vi mest problem med vänsterslalom, men jag ska se till att jobba med fot på högersidan, om inte annat så för att göra henne mer jämn i kroppen. Jag ska försöka filma och klocka Missys slalom i veckan, jag tror att det är riktigt, riktigt snabbt.


Matte, han tar min plats! Jag låg här först!

4 svar på ”Äntligen lite träning!

  1. Häftig träning! tänk att det ena kan förstärka det andra så där..och tvärtom också!
    Gullig bild! Vilken stor rump paddkäften har! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.