Äntligen hemma

Då var vi äntligen hemma igen efter två veckor på resande fot. Efter jakt i Kirkenes åkte vi söderut och bodde två nätter hos Anna, Krille och fluffhundarna (två helmorbröder och två halvmorbröder till min valp +  en randig, holländsk tant). Under helgen höll vi en trevlig tävlingslydnadskurs i Uppsala för ett duktigt gäng. Pi fick hjälpa till med alla demonstrationerna och det var kul att träna med henne igen. Hon är så himla charmig. Vi får väl försöka ta oss igenom klass II också någon gång, tänkte träna henne lite mer intensivt i vinter. Vi kom hem ett par timmar innan kvällens kurser igår. Det var så härligt att träffa hundarna igen! Shejpa har lite semester eftersom hon har lite ont i ryggen (tur att jag är borta så mycket ändå) och har bara fått gå promenader idag.

Missy har fått stilla min agilityabstinens. Jag har verkligen längtat efter att få komma igång med agilityn igen. Missy har tränat lite slalom med Karine medan jag var borta och det såg riktigt bra ut. Jag fick henne inte att misslyckas en enda gång. Annars har vi mest jobbat på balansbommen. Har som målsättning att bli klar med kontaktfältshindrena innan december. Missys balansbom är verkligen sjukt snabb nu. Jag ska försöka filma imorgon om jag får igång kameran, för jag är nyfiken på tiden. På en raksträcka känns det som att hon borde vara under sekunden nu, men det är kanske lite väl optimistiskt. Mest jobbar vi på att svänga av balansbommen. Det går framåt i alla fall, hon blir inte störd av tanken på att svänga som Shejpa kan bli, kanske för att hon inte tänker på det, utmaningen är snarare att tighta in svängen utan att få sämre träffar.

Imorgon åker jag till Finland för agility-VM. Tyvärr har jag ingenstans att bo första natten, så det kan bli spännande… Alla hotell verkar fullbokade (om man inte vill ha en svit för närmare 4000 kronor/natten) mellan onsdag och torsdag. Typiskt. Det löser sig säkert på plats. Annars får jag väl bara hålla mig vaken 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.