Ändrade planer

Det blev lite ändrade helgplaner för mig. På fredagsmorgonen blev Shejpa snabbt dålig med kräkningar och ont i magen. Vi åkte in till vår fantastiska lokala veterinär som tog emot oss snabbt. Efter undersökning och röntgen konstaterades det att något satt fast i tarmen på Shejpa och hon fick stanna för operation. Hon opererades i fredags eftermiddag och fick stanna på kliniken för övervakning över natten. Jag hämtade henne igår kväll. Hon klarade operationen bra och var galet pigg när jag kom för att hämta henne. Jag fick titta på strumpan som de opererat ut ur tarmen och Shejpa ville helst äta upp den igen. Nu handlar allt om att se till att hon fortsätter att må bra och att slippa komplikationer efter operationen. Hon äter små mängder specialfoder många gånger om dagen, ska gå i koppel i två veckor och undvika ansträngning under samma period. Det bir naturligtvis varken tävling i Nybro eller på Gåsahoppet för Shejpas del. Om allt går som det ska så tycker veterinären att det är realistiskt att vi kan starta på landslagsuttagningarna om en månad, så det får bli vårt fokus. Himla onödigt att gå och svälja strumpor sådär. Nästan en månads träningstid försvinner och hela kalaset gick på 23 290 kronor…

Det var på sätt och vis tur att jag inte åkte iväg i fredags, för det har varit fullt upp med lammning här i helgen. I fredags kväll, medan vi väntade på nyheter om Shejpa, blev ett lamm dåligt och vi fick ta in honom för uppvärmning och sondmatning. Han var så kall att det inte ens gav utslag på den digitala termometern och han rörde sig knappt, men med mat och en elektrisk madrass i en biabädd så återfick han under kvällen normal temperatur och kunde återförenas med sin mamma och bror. Samma kväll föddes det trillingar ute i hagen som fick flyttas in i en lammningsbox och stackars Thomas som skulle hålla kurs i Norge på lördagsförmiddagen kom inte iväg förrän tidigt på lördag morgon. Igår föddes det två tvillingpar och totalt har vi nu 20 lamm och en hel del tackor kvar som ska lamma. Jag är väldigt glad att Cecilia har varit på besök och hjälpt till med fåren. Cecilia åkte hem igår och tog med sig Jen till Göteborg. Jen bor nu hos sin blivande kavaljer Loki i väntan på höglöp och parning.

Thomas kommer hem ikväll och det är dags för mig att än en gång börja planera avresa. Imorgon åker jag ner till Skåne för en något förkortad turné. Hemma igen om en dryg vecka. Shejpa får stanna med Thomas.

3 svar på ”Ändrade planer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.