Aktiv start på det nya året

Det nya året har börjat ganska aktivt. I helgen var Squids uppfödare Mikaela här, tillsammans med våra vänner Anna och Krille. De hade med fem border collies  (varav fyra släktingar till Squid) som var sugna på lite vallning. Vi lastade fåren på transport och körde till ridhuset där vi tränade några timmar i kylan både på lördag och söndag. Fåren var väldigt coola och vi tog bort några lite surare tackor och fick en kanongrupp att träna på. Vår lilla bagge är himla snäll och lugn, så han fick vara med. Squid och jag fick massor av bra tips och bra träning. Nu vill jag bara ha vår, så att vi kan träna utomhus också. Just nu är det lite för mycket snö i träningshagen.

Tyvärr gick vår lilla bil sönder på väg hem från ridhuset i lördags. Lite dålig timing, eftersom den stora bilen inte startar heller… Så att ta sig till agilitytävlingarna i Kistamässan var inte det lättaste. Som tur var skulle ju våra gäster österut, så jag och Shejpa kunde lifta med Mikaela till Hölö och sedan få skjuts till Liljeholmen på måndag morgon. Därifrån tog vi tunnelbana och pendeltåg ut till Kista. Resultatmässigt var det inte vår bästa helg. Shejpa halkade mycket på mattan och kändes okoncentrerad i vissa lopp. När jag väl fick till en bra uppvärmning och fick fart på henne, så kändes det som att hon blev straffad för det, genom att hon halkade i svängarna. Vi nollade alla fyra loppen, men placerade oss bara hyfsat i agilityklassen på måndagen, där det blev en 3:e-plats. Bäst med tävlingen var alla snälla människor som gjorde att vi klarade oss utan bil. Tack Mikaela, Cecilia, Håkan, Mija och Barbro! Vad skulle man göra utan vänner? Vi kom hem utan problem, men vi har fortfarande ingen fungerande bil hemma. Thomas har spänt Pax och Pi framför en spark när han har haft ärenden att göra i Fjugesta, men det blir lite svårt att ta sig till Göteborg på det sättet. Så vi får se om vi kommer oss till MyDog i helgen eller inte, förhoppningsvis gör vi det, det mesta brukar ju ordna sig.

6 svar på ”Aktiv start på det nya året

  1. Har ni inte kvar Pavlov?? Varför?

    Nei, Sandra, dessverre har vi ikke det. Han fikk uvanen å bite mennesker. 🙁

  2. Hejsan! Ville bara säga TACK! Jag fördrev lite tid (när jag borde pluggat – suck, skärp mig!) men ngt mkt roligare: att läsa gamla Canistidningar och hittade artiklar av dig Fanny där, bl.a. om apport och om baklängeskedjning i lydnaden (artikeln handlade nog om valplydnad eller så men det var det som fastnade hos mig 🙂 ) Idag har jag lärt min valp (10 mån) läggande under gång (tog 5 min med vilopauser). Och min gamla hund (9 år) som är superduktig, men som aldrig lyckats lära sig att hålla kvar apporten, höll den som aldrig förr. Nu äntligen förstod jag vad jag gjorde för fel! TACK!! Trevlig fortsättning på det nya året! 🙂 // Emma, Disa och Wilma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.