Agilityträning med Therese och Karine

Igår var Karine och Therese här och tränade agility och åt våfflor. Thomas och Pavlov var också med och körde sina första riktiga kombinationer (utöver några framförbyten i dubbelboxen). Jag byggde två kombinationer där fokus låg på att utvärdera hundarnas förståelse för svängar och linjer. I den första kombinationen var svårigheten att få hunden att ta linjen över tre hopphinder rakt fram och så in i slalom självständigt. I den andra kombinationen var svårigheten att se till att hunden självständigt kunde ta 270°-svängen så att handlern han till serpentinposition vid hinder 11. Shejpa var duktig på båda delarna, däremot kändes hon inte helt fokuserad och fick ibland alldeles för stora svängar för att hon hade lite mycket nos på. Pavlov var kanonduktig och det verkar som att Thomas verkligen har blivit biten av agilitybacillen, vi fick nästan släpa honom av banan när det var vår tur. Karine körde med både Lassie och Fenris och Thereses lilla Enya fick träna nose touches och one jump.

Den här kombinationen körde vi med vänsterhandling 1-5, push through-framförbyte vid 5, bakombyte 8-9 (Några provade ett framförbyte 7-8 och sedan threadle arm över 9. Det funkade också, men kändes inte lika bra) och sedan vänsterhandling hela vägen in i slalom.

LOP vid 3. Framförbyte 5-6. Bakombyte 7-8. Serpentin 10-11-12.

Det är jättekul att träna agility ihop med andra som kör samma handlingssystem och tränar genomtänkt på alla sätt. Jag funderar på att eventuellt köra lite mer organiserad agilityträning på torsdagar här hemma med start i slutet av månaden. Idag har vi beställt agilitybana, så förhoppningsvis har vi en hel bana att leka med om ca. 5 veckor! Det ser jag fram emot!

8 svar på ”Agilityträning med Therese och Karine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.