Agility-VM 2011 – Dag 1

Nu har jag varit i Frankrike i ett drygt dygn. Kom fram till CDG igår kväll, svor och svettades på tåg och metro och hittade till slut Mija och Moa som visade mig till hotellet (där de inte hade rum till mig, men hade bokat på ett annat hotell på andra sidan vägen). På väg till hotellet såg jag också Eiffeltornet. Då kan vi bocka av det från listan. Vi åt en sen middag på uteservering och sedan stupade jag i säng på hotellet. Klockan ringde 5.50 och vi startade strax därefter resan mot Liévin och VM i agility. Från taxin genom Paris hann jag se ytterligare landmärken och tycker att jag har gjort en bra speedsightseeing. Jag var grymt imponerad av det jag såg av Paris, men vet inte om jag hade orkat med någon längre tid där. Metron var hemsk, människorna inte speciellt trevliga och priserna hutlösa.

Väl på arenan var det inte mycket trevligare. Knappt någon pratar engelska, de har massor av konstiga regler och det går inte att få information om ens så enkla saker som i vilken ordning klasserna går imorgon. Tyvärr inget internet där heller. På plusssidan var arenan ny och fräsch, men lite liten. Det kommer att bli trångt på söndag! Idag var det träning för alla länder och vi hann se det mesta. Missade tyvärr både USA och England på morgonen, men kom lagom för att se det svenska laget träna. De såg riktigt bra ut och träningen kändes välorganiserad. Det är lätt att träningarna på VM blir kaotiska, med hundar som krockar och inte så genomtänkt träning. En favorit idag var absolut Japan, som hade en välorganiserad träning och var de som belönade hundarna absolut mest. Jag blev också helt kär i Italiens smallhundar – jättesnabba, häftiga terriers.

Det är lite svårt att få information om något här nere, men nu har vi äntligen fått tag på internet och inser att de har ändrat ordningen på klasserna sedan tidigare år. Imorgon börjar det med de individuella hoppklasserna. Det blir spännande!

 

2 svar på ”Agility-VM 2011 – Dag 1

  1. Hej. jag hittar inte längre erat arkiv / kategorier i den nya designen, men den är väldigt fin! Det skulle vara intressant att läsa hur du tränade med Pi, har för mig att jag läst om det tidigare. Hoppas vi får tillgång till det igen =)

    / Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.