Wilcos dag – del 2

13:20 – Jag skulle ju ge honom lunch, men han somnade igen. Jag vill inte väcka honom i onödan, så jag tar en kopp kaffe och väntar tills han är pigg igen.

13:45 – Han vaknade när jag behövde resa mig. Efter att han hade varit ute för att kissa tog jag matskålen med Vom og Hundemat och gick ut i vinterträdgården. Han var fortfarande ganska trött, men sugen på mat. Jag höll klickern bakom ryggen till en början, för att inte skrämma honom med det skarpa ljudet. Jag tog en rejäl bit VoH i andra handen och höll den också bakom ryggen. Stod helt stilla. Klickade. Tog handen med mat till honom och lät honom äta en liten bit. Tog båda händerna bakom ryggen igen och gjorde om efter några sekunder. Efter några gånger började jag titta lite på vad han gjorde. Han var lugn hela tiden och stod mest rakt upp och ner. Jag försökte att klicka och belöna när han stod fint, eller när han justerade bakbenen så att han hamnade i en bättre position.

14:00 – Liten promenad ihop med Win, Pogue och Kat. Wilco försöker verkligen få de vuxna hundarna att tycka om honom, men ingen ger någon som helst respons på hans artiga kontaktsökande. Tycker lite synd om honom.

Promenad14:30 – Nu sover han igen. Jag trodde att han skulle vara pigg efter maten, men tydligen gillar han att sova på eftermiddagarna.

15:00 – Han har vaknat, men ligger och tuggar på en leksak. Tar ut honom när han verkar nödig.

15:15 – Varit ute och kissat. Somnat igen. Jag gör ett försök på att göra valpgodis i ugnen. Lammfärs, ägg och fiberhusk mixat och sedan in i ugnen i ett tunnt lager på bakplåtspapper. Vi får se hur det blir.

17:00 – Sovit i flera timmar. Vaknar när vi får besök av Minou. Är bitig och busig medan vi fikar.

18:00 – Går en liten promenad ihop med Sisko, Minou och hennes valpvänliga hund Boss.

18.30 – Får sova igen medan vi vallar lite

19:30 – Rastning, lite småträning och socalisering. Jag introducerar ”fri” från sitt, och får till fina inkallningar från hundmöte.

19:40 – Leker själv inomhus

19:50 – Ut och kissa. Somnar när han kommer in.

20:00 – Sarek börjar skälla. Wilco vaknar och ser lite orolig ut. Jag kastar till honom några torrfoderkulor som han äter, innan han lägger sig för att sova igen.

20:15 – Vaknar när Thomas kommer hem med sina hundar. Vi går ut och kissar igen. Lägger sig ner i sängen när han kommer in.

20:35 – Kissat inne två gånger på fem minuter. Suck!

20:40 – Går promenad ihop med Epic och Squid.

20:50 – Vi tränar på att gå i sängen och lämna den på ”fri” medan husse dammsuger i samma rum. Väldigt duktig valp!

Paxa och WilcoPaxa vill också vara med och få godis för att hålla sig i sängen

21:15 – Middag (Vom og Hundemat) och en broccolistjälk att undersöka till ”efterrätt”. Sedan rastning så klart.

21:30 – Leker med broccoli

21:45 – Kissar inne – igen!

21:55 – Går ut med husse

22:15 – Ut och kissa igen

22:20 – Somnat under min stol

23:00 – Sover fortfarande och jag ska snart gå och lägga mig. Nu stänger vi bloggen för idag. God natt!

P.S Hundgodiset är fortfarande i ugnen på låg värme. Ser lovande ut!

2 svar på ”Wilcos dag – del 2

  1. Pingback: Oppdatering fra oss | Retrieveren.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.