Wilcos dag – del 1

Idag tänkte jag rapportera om hur en dag ser ut för mig och Wilco, 8 veckor. Det är en väldigt ”vanlig” dag. Ingenting på agendan, regn och grått ute, husse på vallhundstävling, så jag är ensam hemma med Wilco och ett gäng vuxna hundar. Vanliga dagar är väldigt ovanliga här, så jag ska försöka utnyttja dagen till fullo.

7:10 – Morgonkiss utanför dörren. Han sov gott i åtta timmar, och vaknade inte förrän vår väckarklocka ringde.

7:35 – Frukost. En portion Vom og Hundemat. Han älskar det.

7:40 – 12 minuter promenad ihop med Squid och Epic. Han får följa med på det så länge han ignorerar de andra hundarna och inte gör något annat dumt.

Morgonpromenad8:00 – Leker lite med sina leksaker. Leker med Sisko. Äntligen någon som vill umgås med honom! Men så blir hon lite hårdhänt och leken kommer snabbt av sig.

8:20 – Somnat. Husse har åkt iväg på vallhundstävling och lugnet sänker sig över köket. Dags för mig att göra frukost.

8:45 – Vaknar och går till dörren. Får gå ut och kissa.

8:50 – Vill inte sova igen, så vi leker lite med en leksak i köket. Fokus på kamplek och att han ska komma tillbaka till mig med den när jag släpper.

9:00 – Full fart på Wilco. Biter mig i fötterna och slänger runt med sin metallskål. Jag vill dricka kaffe och svara på mail. Provar något som ofta funkar med små valpar – ger honom en bit äpple att undersöka/leka med/äta. Han blir genast uppslukad av det.

9:30 – Fått gjort lite arbete vid datorn medan Wilco sysselsatt sig med att omväxlande leka med äpplebitar och bita i mina fötter. Nu går vi ut på en liten promenad igen, Sisko får följa med.

9:50 – Tillbaka från utelek och rastning. Tog med två leksaker och försökte få till så många inkallningar som möjligt. Det var inte så lätt, för han ville helst bara umgås med mig och leksaken. Några gånger kunde jag få honom att följa efter Sisko eller nosa lite på marken. Då kunde jag kalla in honom och belöna med lek. Jag provade också att byta mellan två leksaker på ”ja” för första gången. Det gick väldigt bra. Lite kontakt och följsamhet blev det också, jag kunde ju inte låta bli att belöna att han ville vara med mig.

10:05 – Roar sig med leksaker och äppelbitar medan jag jobbar vid datorn.

10:30 – Har somnat under min stol efter att ha lekt på egen hand ganska länge.

10:45 – Jag går upp för att städa köksbänken. Wilco vaknar och kommer lugnt efter. Jag fortsätter utan att bry mig om honom, och hoppas att han ska somna igen

11:00 – Wilco går iväg in i vardagsrummet, så jag bestämmer mig för att ta ut honom innan det händer en olycka. Vi går ut i det snöblandade regnet och det tar en stund innan han kissar. När jag kommer in igen hittar jag en pöl i vardagsrummet. När hände det? Jag fortsätter att röra mig lugnt runt i rummet och väntar på att han ska komma till ro. I början lägger han sig ofta ner, men följer efter om jag går för långt ifrån honom.

Wilco i sängen11:15 – Efter 15 minuter lägger han sig i sängen och somnar. Nu störs han inte längre av att jag rör mig runt.

11:30 – Jag bestämmer mig för att ta en promenad med de vuxna hundarna medan Wilco sover. Ska bara lyckas smyga ut. Han vaknar lite, men verkar lugn. Tittar genom fönstret innan jag går iväg. Han ligger på mattan och verkar nöjd.

12:00 – Tillbaka från promenad. Tittar in genom fönstret. Han sover gott i sin säng. Nu hade det passat perfekt att åka och handla; jag har ju ingen mat hemma. Tyvärr ligger plånboken precis bredvid valpen. Jag får gå in. Plockar snabbt plånboken. Han vaknar, men stannar i sängen

12:20 – Hemma från butiken. Möts av pigg och glad valp. Snabbt ut och han kissar direkt och mycket. Hittar ingen pöl inne. Yes!

13:00 – Distraherad av lunch och telefonsamtal är jag inte helt med och Wilco kissar inne igen. Nu ska Wilco få lunch och jag tänkte introducera klickern. Mer om det kommer i nästa inlägg, där vi fortsätter rapportera om dagen.

7 svar på ”Wilcos dag – del 1

  1. Kul att få läsa lite mer ingående om livet med en liten valp. Får hem min valp på fredag och det är alltid skoj att följa andra valpägare. Äppeltricket är förresten väl beprövat här hemma med tidigare valpar 😉

  2. Pingback: Oppdatering fra oss | Retrieveren.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.