VM dag 2

Klockan är mycket och jag borde nog egentligen sova. Det blir långa dagar här i Dornbirn, jag var inte tillbaka på rummet förrän klockan var nästan midnatt. Idag skippade vi buss och tåg och tog en taxi från arenan istället, men det tog sin lilla tid att få tag på en taxi och sedan skulle man lyckas förklara för taxichauffören vart vi skulle. Folk är inte jättebäst på engelska här, de flesta förstår ingenting.

Dagens tävlingar har varit väldigt spännande. Det har körts individuella hoppklasser och final i lagklass för medium och small. Sverige tog silver i lagklass small! Väldigt bra jobbat av small-laget som satte tre nollor i dagens agilityklass! I de individuella klasserna har det varit ganska flytiga banor där många har gått felfritt. I small höll jag tummarna lite extra för Jessica Martin, en jättetrevlig tjej och cool handler från Kanada som jag har träffat på Greg-kurser. Hon tävlade för första gången med sin unga sheltie och fick till ett kanonlopp. Tyvärr rev hon oxern, som var näst sista hindret. Väldigt tråkigt att inte få se dem slåss om medaljerna, de har tydligen riktigt bra running contacts också. Snabbast tid av alla small-hundar hade de i alla fall, bra jobbat med en ung hund! Tyvärr diskade sig alla svenska smallhundar. I medium hejade jag på Justine och Riot, som nollade, men inte med en jättebra tid. Imorgon kan dock allt  hända. Silvia Trkman och La fick tyvärr fel fem och samma sak drabbade svenska Martina med Troja. Troja gjorde ett riktigt snabbt och bra lopp, men rev muren 🙁 Martina fick också fem fel med Csilla, slalomen strulade. Håkan med Max diskade sig tyvär. Helt outstanding i det här loppet var den engelska border collien Dizzy, som vann med flera tiondelar. I toppen var det faktiskt inga shelties förrän på tionde plats, istället var det border collies, mudis, terriers och pyrrar. Det blir en väldigt spännande final i medium imorgon, många hundar såg riktigt snabba ut – men hur fixar de en mer teknisk bana (som jag hoppas att det blir imorgon)?

I large var det också många nollor, över 60 stycken, så morgondagens final blir en helt öppen historia. Två svenska ekipage nollade – Mette med Tux och Isabelle med Noa. Tyvärr inte med jättebra tider, men som sagt – allt kan hända imorgon! Sven och Flax diskade sig. Silvia Trkman glömde bort banan när hon körde Bu och fick en vägran. Väldigt tråkigt att inte ha med henne i final. Förrutom svenskarna så hejade jag naturligtvis massor på Susan Garrett med Encore. Det blev inget perfekt lopp, några stora svängar, men trots det räckte det till en fantastisk andraplats, framför alla de stora namnen. Vann gjorde en spanjor som jag inte har hört talas om förrut, en border collie som framför allt hade fantastisk fart och heltighta svängar på marken. Largefinalen imorgon blir en riktig rysare! Jag hoppas på en utmanande bana som samtidigt kräver att förarna kör för fullt.

Vill du läsa mer resultat så är det här en bra sida: http://www.lhbsystems.nl/wc2009/ 

Godnatt ifrån Götzis, Österrike 

3 svar på ”VM dag 2

  1. Tack, vad du är snäll som rapporterar så att en som jobbar helg och har för långsamt bredband ändå får veta vad som händer. Nästa år åker jag också och kollar live!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.