Valpvinter!

Nu är vintern här på riktigt, med ett rejält snötäcke på marken. Som tur är, är det inte mer snö än att det går att promenera och valla, och temperaturen ligger behagligt runt nollan. I söndags var det is över allt, och det gick knappt att gå utanför dörren, så det här är helt klart bättre.

AleAle – ska ut på foder

Fay och Epics valpar blev fyra veckor gamla igår (se bilder här), och bor nu i köket ihop med resten av flocken (fast bakom galler för det mesta). De är helt ljuvliga, och nu väntar de där fyra intensiva men roliga veckorna fram till leverans. Vi får hoppas att det inte blir superkallt, så att valparna kan vara ute en del trots att det är vinter. Det är två tikvalpar i kullen, och i alla fall en av dem ska ut på foder till en vän som bor i närheten. En hanvalp har helt stulit mitt hjärta. Jag behöver väl verkligen inga fler hanhundar? Men det går inte riktigt att sälja honom i alla fall. Jag kanske ändrar mig om några veckor…

Bud

Bud – är det konstigt att man blir kär?

Leker i snön gör gärna Volt, 14 veckor och Leet, 4 månader. I helgen hade Thomas valpläger, där Thomas Volt var demo-hund, medan Leet tränade med snälla Rebecca som varit lite extramatte åt Leet då och då. Med på kursen var också Volts bror Tod, som bor hos Minou i väntan på ett perfekt hem. Tyvärr har han haft otur igen och skadat benet, så han fick bara göra lugna övningar. Lokaltidningen var här och gjorde ett reportage, som du kan läsa genom att klicka på den här länken.

LeetLeet gör verkligen skäl för sitt namn – hon är liiten. Volt har vuxit om henne med besked, trots att han är över en månad yngre. Planen för Leet är att hon ska bli vallhund, och kanske avelstik om hon blir frisk och duktig. Fortsätter hon att vara jätteliten (medium) får jag väl köra agility med henne, men chansen för det är väl ganska liten.

3 svar på ”Valpvinter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.