Valpträning i grupp

Fern, Holly och Ivy är 12 veckor gamla och fortfarande väldigt roliga att ha i huset. Thomas har börjat träna en del lydnad med Holly (den långhåriga), men de andra har inte tränat speciellt mycket. Igår började jag träna dem på att sitta stilla på en kudde, så att jag ska kunna ta lite gruppbilder på dem. Det känns både enkelt och effektivt att träna dem ihop. På något sätt lär de nog sig en del av varandra. Om två av dem sitter på kudden och får godis och den tredje är på marken och inte får något tar det inte lång tid innan avvikaren inser sitt misstag och hoppar upp på kudden igen.

img_3821.jpg

Testfotografering under träning igår kväll. Från vänster: Ivy, Holly och Fern.

Alla tre har för några veckor sedan testat att gå upp på kudden och få godis, så de hade en liten aning om vad som leder till belöning. I första träningspasset matade jag dem helt enkelt så fort de var på kudden, och inte om de gick av. När man matar flera valpar i grupp snabbt händer det att man tappar godis på golvet, så de fick lite störningsträning ganska tidigt. När jag tappade en godbit täckte jag helt enkelt över den med foten om de klev av, och fortsatte att belöna de som var kvar på kudden. Idag har jag lagt till lite mer medveten störningsträning där jag ”tappar” godis och låter burken med torrfoder stå på marken medan jag tränar. Att kunna ha belöningar öppet på marken tycker jag är viktigt för att kunna träna effektivt.

Här är en liten film från dagens träning:

 

7 svar på ”Valpträning i grupp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.