Valpträning – byta leksak

Det är allt lite roligt att ha valp i huset. De där första träningspassen när valpen kommer på hur saker funkar är så himla roliga. Här kommer film på mitt första träningspass med Bet. Jag försöker att lära henne att byta leksak på signal (”ja!”), samtidigt som jag försöker att uppmuntra bra kamp med viktförskjutning.

6 svar på ”Valpträning – byta leksak

  1. Har du leksaker framme hemma åt valpen/hundarna eller plockas leksakerna bara fram vid träning? Ska hämta hem hund nr 4 (träningshund nr 2) ihelg och tänker att den här valpen ska jag göra rätt med från början, vilket man förmodligen tänker med alla hundar man skaffar 😉 Och då tänker jag främst på att bygga upp leken ordentligt från början. Den andra träningshunden har jag leksaker framme hemma till, men andra leksaker när vi tränar. Men tänker mig att leken borde bli ännu mer värdefull om leksakerna bara finns vid träning och inte tillgänglig så att hon kan plocka fram de och leka själv med, fel?

    • Här ligger alltid leksaker framme så att valparna kan roa sig på egen hand om de vill. Fast av praktiska skäl (de kan gå sönder) har de inte de finaste kampleksakerna framme, utan mest gummileksaker (typ kong och monster mouth) och fleeceflätor etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.