Välkommen Squid!

Nu har vi hämtat lilla Squid, Emenems Lunachick. Vi har varit observatörer på vallhundskurs för Serge Van de Zweep arrangerad av uppfödaren i helgen och när vi kom dit igår morse så var Squid i full gång med att äta fårskit och sysselsätta folk som valpvakter. Natten till idag bodde vi hemma hos Anna och Krille i Stallarholmen och i natt sover vi hos mina föräldrar i Göteborg. Många nya intryck för en liten valp, men hon hanterar det jättebra. Hon är väldigt social och följsam och slappnar av hur bra som helst överallt. På kursen har hon fått ligga i en påse på min mage och sova medan jag har stått och gått runt. Inomhus går hon gärna och lägger sig någonstans och slappnar av.

Så mycket träning har det väl inte blivit för henne än, men vi har lekt inkallningslekar och idag reagerade hon faktiskt på namnet och kom springande trots att hon var upptagen med att hälsa på en annan hund. Hon är lätt att belöna med klappar och mys och det försöker vi utnyttja och bygga upp så mycket som det går. Hon leker gärna och har riktigt fin teknik i kamplek. Matglad är hon också och jag roar mig med att låta henne testa olika typer av mat. Salladstrimlor med lite hamburgerdressing gick ner och en körsbärstomat blev en rolig leksak, även om hon inte åt upp den. Jag tycker att det är roligt att ge dem nya saker att smaka på. Tror att det är nyttigt för dem att vänja smaklökar och mage vid små, små mängder av olika typer av mat. Vom og hundemat blev snabbt en favorit i alla fall. Jag ser fram emot att komma hem, så att vi kan komma igång med lite riktig träning. Imorgon bär det hemåt, men först har vi en socialiseringsdejt med 24 stycken 10-åringar 😀

Här är lite bilder som Petra har tagit:

27 svar på ”Välkommen Squid!

  1. Där var ju dom där söta trampdynorna igen! Härliga! Kom förbi jobbet i Kungälv på vägen hem och hämta rutan om du vill. Det är jättenära marstrandsavfarten från E6an så det är max 3 min omväg. ring på min mobil om ni är på ingång så fixar vi det!

  2. Åh! Vad roligt att du äntligen har fått hämta henne. Hon är verkligen kanonsöt och det ska bli väldigt kul att följa henne!

    Grattis!
    /Anna, Indy och Tulo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.