Uppföljningskurs i Göteborg?

Finns det intresse för att köra en grupp med uppföljningskurs (tävlingslydnad) i Göteborg 29-30 mars? Vi kommer ha en grupp med vanlig tävlingslydnad, men vi har platser kvar till en fortsättningsgrupp också. För er som tidigare har gått tävlingslydnadskurs eller motsvarande för oss. Skicka ett mail till fanny@klickerklok.se om du är intresserad, så blir det kanske en liten fortsättningskurs.

Igår var vi på inomhusträning också. Missy var het när vi kom dit och dötrött när vi var klara, så det var ett långt träningspass… Jag var nöjd med Missy! Vårt konbeteende börjar bli riktigt bra, men när jag försökte köra det mot utlagda apporter hade hon svårt att vända ryggen till dem… Det får vi jobba vidare på, men nu har jag i alla fall ett beteende att kräva vid konen, tidigare hade vi ingenting. Det verkar också som att det blev lättare att springa rakt till konen utan att flanka när hon har det här beteendet och det är otroligt bra träning för Missy i att stanna tight (något som verkligen behövs till rutan).

Jag råkade säga till Maria H att fjärrdirigeringen var perfekt och utan problem. Sedan dess har den strulat. Trots att jag försöker träna förnuftigt och belöna varje förflyttning nu när vi har fått problem. Skitkonstigt. Men så är det ju med allt, inser jag, man kan aldrig tro att man är klar med något moment för då kommer bakslagen. Missy gjorde i alla fall en dödssnygg dumruta och stod helt stilla trots att hon var het och det sprang hundar runt henne.  Inomhushallen är också bra för utmanande dirigeringsapporter och jag hittade en vinkel där vänsterapporten var svårt att se och jag fick några fel. I övrigt var hon bra på dirigeringarna och tog raka, snygga linjer till apporterna.

Pi fick träna på slutet och jag började jobba lite mer medvetet på signalkontroll på stå, sitt och ligg under marsch baklänges. Det kom sig. Fria följet kändes väldigt fint, förrutom att hon försökte tjuvstarta på ställande några gånger. Vi behöver jobba mer med höger om halt också, hon hamnar för långt bak.

4 svar på ”Uppföljningskurs i Göteborg?

  1. Jättekul med lite lydnadsinlägg igen. Skulle så gärna vilja läsa lite om er jaktträning men jag förstår att det inte är så kul att skriva om den.
    Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.