Uppdatering

Det har inte blivit så mycket bloggat under den senaste veckan. Vi åkte till Sverige i fredags och redan på kvällen kände jag att jag hade svårt att prata och att halsen gjorde ont. Det kändes lite bättre när vi var på kurs hos Maria Hagström på lördagen, men jag kände mig inte direkt frisk. En ledig dag på söndagen att ta det lugnt på var skönt. På måndag och tisdag höll jag en handlingskurs för ett trevligt gäng i Hölö. Det blev en jättetrevlig kurs, men jag fick verkligen anstränga mig för att rösten skulle hålla. Direkt efter kursen på tisdagen åkte jag till Köping för att hålla föredrag om shaping och tricks. Det var en massa folk där och jag hade nästan ingen röst kvar. Som tur var fanns det i alla fall mikrofon och med en närmast övermänsklig kraftansträngning lyckades jag få ut de flesta orden. Sedan var det helslut med rösten och jag fick knappt ur mig ett ljud. Åkte till Maria för att sova och sedan skulle jag upp och hålla kurs klockan 9 på morgonen. Tungt! Till slut fick jag nog och ringde Thomas som fick avsluta sin träning i fjället för att komma tillbaka och hjälpa mig. Snällaste Thomas! Igår höll vi kurs ihop och det gick mycket bättre. Idag är vi lediga och har fått mat och husrum hos snälla Linda (som också råkat ut för samma jobbiga förkylning). Ikväll åker vi tillbaka till Köping och håller två dagars grundkurs för Köpings HU. En intensiv vecka blir det och inte helt optimalt när man åker på världens förkylning.

Jag har inte orkat med så mycket träning med hundarna. Kursen för Maria i lördags var bra, men jag var inte helt nöjd med min egen insats, kanske för att jag var sjuk. Missy fick köra igenom hela elitprogrammet. Hon la sig precis när jag gick ifrån på sitt i grupp (men satt sedan fint i 2 min), reste sig i rutan när jag gick mot henne och gjorde en dålig fjärrdirigering. Så vi har en del av jobba på. Framför allt ska vi köra lite kortare kedjor under tiden fram till tävlingen (om tre veckor). Glädjande var i alla fall att hon gjorde en okej dumruta, en kanonbra vittringsapportering (och dirigeringsapportering), att hon hittade rutan direkt och hade bra konskick. Med Squid fick jag lite tips på hur jag kan jobba med hennes halter och det ser jag fram emot att göra när jag får tid. Squid var också och vallade i måndags, uppfödar-Mickis fick köra henne och det såg riktigt fint ut! Hon har verkligen tänt 😉 Ser fram emot att få hem egna får längre fram i vår.

Största nyheten den här veckan är att Thomas har skaffat sig en till hund. Han heter Pogue, är en jaktcocker på 5 månader och resten får nog Thomas berätta själv när han får tillfälle. En riktigt trevlig lite kille är det i alla fall!

18 svar på ”Uppdatering

 1. Grattis till nytillskottet! Hade en kompis som var på föredraget i Köping och hon har redan skvallrat om er nya grabb 🙂
  Krya på dig Fanny!

 2. Nu har jag också tappat rösten…lagom tills 3 timmars föreläsning i morgon + tränarutbildningens start må-tis… Jäkla skitförkylning!
  Nästa gång vi ses ska det vara VÅR och så ska vi vara superpigga eller hur!?

  Vi hörs!

 3. Nämen vad är detta för en sötnos! Vilken härlig teckning på en cocker! Vill tacka för att ni lagt till info om hur det praktiska funkar för att ta sig till er.

 4. Men Fanny, nu har ju äntligen våren kommit och då blir du sjuk…? Kasst! Hoppas att du tar lite lugnt nu…
  Thomas, du är galen! På ett bra sätt men galen! 🙂
  Lycka till ni två med galna cockrar och snuviga näsor!

 5. Vad bra att du och Thomas har varandra och kan hoppa in och hjälpa när det behövs! Jag har också varit sjuk en tid, men är ”friskförklarad” idag. *skönt* Hoppas du blivit bättre!

  Vad kul att det blev en av styggvalparna. Han är bra söt ändå. 😀

 6. Förresten. Jag tycker fortfarande att Thomas valt fel ras. Nästa hund hos er blir helt klart en berger. Det är jag säker på. 😉

 7. 10a på apporteringen ! Hej Fanny. Jag har ju tränat apportering enligt din metod och det har verkligen givit resultat. I lördags fick vi 10a och på de andra tävlingarna har det varit mellan 9 och 9,5 ! Tack för god hjälp! H Anette med lapphundarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.