Trött efter Tromsö-helg

Idag har jag varit jättetrött. Det är som vanligt på måndagar, men lite värre än vanligt. Flyget landade 21.30 igår, men vi var tvungna att åka och lämna tillbaka den andra bilen, så vi var inte hemma förrän vid tvåtiden på natten. I helgen har jag och Missy varit i Tromsø och haft kurs i tävlingslydnad. Missy tycktes klara flygresan mycket bättre den här gången. Hon var full av energi på lördagen och verkade generellt mer avslappnad. Härligt. Vi bodde hemma hos Mailin med Lyng och hade det jättetrevligt.

Vi hade en ganska stor grupp med blandade nivåer. Som vanligt när jag har med hund och visar blir jag medveten om vad jag behöver jobba mer med med Missy. Det är en av de stora fördelarna med att hålla kurs (förrutom alla trevliga kursdeltagare man får träffa!). Jag tror att jag också börjar bli bättre på att ta tag i svagheterna och verkligen attackera dem så fort jag ser dem. Det är så lätt att notera men acceptera och inte ta tag i sådant som man inte är riktigt nöjd med. Sedan sist har jag jobbat en hel del med Missys stadga, men jag märker att vi har långt kvar även om det var mycket bättre den här helgen. Inkallning med stå måste jag också ta tag i. Jag var ambitiös med den i september när jag var i Göteborg, men sedan dess har jag inte fått någon regelbundenhet i träningen och mest gjort det när vi håller kurs. Nu har det verkligen tjorvat ihop sig med stimuluskontrollen. Antingen stannar hon utan kommando, eller så springer hon rakt över när jag ger kommando… Det är dags att ta tag i det nu! Vittringsapporteringen är också ett sorgligt kapitel som jag borde fixa snart. Vet inte när jag tränade det sist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.