Tricks och signalkontroll

Solen skiner och jag är lite sur över att det inte blev någon promenad med hundarna i det härliga vädret. Foten är mycket bättre, men jag ska försöka vila den så att jag inte riskerar någonting inför imorgon då jag behöver den. Husse har varit snäll och gått promenader med alla hundarna. Lite tricks har jag kunnat träna i alla fall och med Pi har jag sett till att få senaste grejen (vänstertass i måndags, högertass i tisdags och signalkontroll på onsdagen) under signalkontroll. Det är sällan man orkar ta sådana beteenden hela vägen och sätta kommando på dem, det är liksom vägen dit som är det roliga. Men samtidigt tror jag att det är väldigt nyttigt för både tränare och hund att jobba med signaler. Det här beteendet har ganska enkla signaler (handtecken) och därför gick det väldigt snabbt. Pi är också väldigt smart när det gäller signaler, vet inte om det beror på hennes kloka personlighet eller på att hon har fått jobba med signalkontroll sedan hon var riktigt liten. Förmodligen en kombination. Har fått lite nya tankar kring signalkontroll när jag jobbade med det här. Tyvärr blev beteendet lite tråkigare när jag hade satt kommando på det. Det ser nästan ut som att signalen var en del av inlärningen. I filmen lade jag till två frivilliga lyft också, så att ni ser skillnaden. Ingen jättespännande film, men lite underhållning kanske. Nu åker vi till Sverige över helgen.

3 svar på ”Tricks och signalkontroll

  1. Hun er så søt når hun gjør dette trikset! Så bra det ble! Tag til deg som har vært så flink til å shape fram de fine bevegelsene. Det var en god idé å lære det inn liggende først. Og enda et klikk til deg fordi du jobber så bra med stimuluskontrollen!

  2. Hej
    Vilka kanon bra filmer du har på din sida! Skrev lite i min blogg om det och länkade hit..hoppas det är ok.

    Trevlig fortsättning
    Önskar Jenni & Grönisen Stayzi

  3. och jag som har tyckt att vacker tass är ett tråkigt trick, inte nå mer:D lyfta tass läggande såg ut att gå att utvackla till en rullning, har klurat länge på hur man kan lära in det på ett smart sätt.. och jo jag har nog också lyckats länka hit nån gång hoppas det är okej..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.