Träning i regnet

Idag är det regnigt och läskigt, men vi släpade oss ut för lite träning i alla fall. Missy fick köra nosduttar i trappan, tight sväng över hinder på mediumhöjd och distance grid (hoppteknik). Nosduttarna på target är väldigt bra och jag börjar också kunna stå längre ifrån henne när hon duttar. Hon har haft svårt att stå kvar med bakdelen så fort jag flyttar mig bakåt. Provade att ta bort targeten, men det var svårt. Ska nog göra det lite mer systematiskt, tror jag. Över huvud taget var Missy väldigt het idag. Om Shejpa ska träna helt utan godbitar så borde jag nog ge Missy desto mer. Det hade nog varit enklare att få till vissa saker i agilityn om jag gav fler godbitar. Dessutom hade jag fått belönat lugna beteenden (starter, fotgående) mer mellan de aktiva repetitionerna. Får ta med godbitar ut imorgon helt enkelt. Det hjälper nog på det där extrasteget innan hoppen också. Det är sååå svårt att samla sig. Hopptekniken däremot var helt strålande! Här hetsade jag upp henne rejält och sprang i full fart bredvid henne och hon hoppade fortfarande underbart fint! Shejpa körde distance grid igår och det såg fint ut det med!

Idag var Shejpa minst lika het på leken som igår, om inte ännu mer. Det var inga problem att träna med bara kamplek. Hon fick också köra nosduttar i trappan. De ser fina ut, men hon har inte alls samma intensitet som Missy. Missys är nog dubbelt så snabba och dubbelt så hårda. Kanske det kommer om jag bara belönar med lek? Det är ju det jag ofta har gjort med Missy. Shejpa har faktiskt ännu svårare än Missy för att korta in steget och svänga tight över ett hinder. Det är verkligen prioriterat just nu… Lite cirkelarbete blev det också och hon hade fin intensitet.

3 svar på ”Träning i regnet

  1. Det der ekstra steget du snakker om, jeg greier ikke helt å se det for meg. Kunne du filmet, tegnet eller forklart på et pedagogisk sett?

    Angående hoppeteknikk: jeg trodde ikke man kunne løpe ved siden av hunden når man trente på det, men kun skulle stå ved siden av hunden eller ved slutten? Hvordan øker man suksesivt fra å stå i ro frem til å løpe sammen med hunden i høyt stressnivå?

  2. Lone: Det extra steget ska hunden lägga in inför en tight sväng. Istället för att ta av långt ifrån hindret och landa långt, lägger hunden in ett extra steg innan avstamp, så att hunden tar av närmare hindret och landar närmare.

    Man kan, och ska, springa vid sidan av hunden i hoppteknikövningarna. Men man börjar inte där. I början ska hunden bara behöva koncentrera sig om själva hoppningen. Men när de blir bra på dem, börjar man lägga på störningar i form av rörelse. Och ökningen sker bara succesivt… Börjar med att gå lugnt på långt avstånd och ökar stressnivå och rörelse.

  3. Som du såg på kursen så belönar jag bara med godis när det gäller Älva. Gick över till det några veckor innan kursen och det har fungerat kanon. Lugnare belöning plus att hon fokuserar på belöning från mig och inte att det ska komma kastad framåt. Hennes första agilitystarter fick hon kampa med kopplet när vi kom i mål, det kommer inte heller på fråga nu för hon blev helt galen av det.
    Slalom och balanshinder belönas dock med leksak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.