Träna, träna, träna

I söndags kom vi hem efter en tävlingshelg i Dalarna som slutade med fyra diskade lopp för Shejpa och mig. Tråkigt att inte få sätta något lopp, men jag var väldigt nöjd med Shejpa i alla fall. På lördagen kom en disk ännu en gång på grund av att Shejpa inte vill svänga tight (något vi jobbar intensivt på här hemma) och den andra disken på grund av att jag utmanade henne i slalom, gjorde om när hon gick ur och belönade när det blev rätt. Med andra ord fick jag bevis på att jag har valt rätt A3-projekt… I söndags blev det en disk i agilityklass eftersom Shejpa flög rakt fram och in i en tunnel efter balansbommen. Jag har ju jobbat mycket på att springa rakt fram och prioriterat bort svängandet under de senaste månaderna. Nu funkar rakt fram så bra att jag ska börja jobba tillbaka svängarna… Till sista loppet kände jag mig trött och tyckte inte att banan passade oss alls. Shejpa var alldeles underbar, det kändes lite som att köra largehund. Tyvärr glömde jag bort (!) ett framförbyte och hamnade på fel sida av en tunnel och disken var ett faktum… Tråkigt att det är en hel månad kvar till nästa tävling, Shejpa känns verkligen i storform.

På söndagskvällen kom Bodil med familj på besök. På bilden ovan ligger Kelly och väntar på sin tur på agilitybanan. Igår blev det lite träning i ösregn, idag har vi tränat massor i solskenet. Shejpa har fått vila lite efter helgens tävlingar. Hon har fått köra lite torrhandling och lite svängträning enligt vårt A3-projekt. Idag fick hon också ett slalompass där Thomas fick jobba för att störa henne ut ur slalom.


Kelly hoppar

Squid har fått träna mest. Hon börjar verkligen bli helt underbar att köra! Kontaktfälten på balansbom och gungbräda börjar se riktigt bra ut, hon svänger fantastiskt fint och hoppar kanonbra. Idag har hon tränat massor och hon har orkat mycket mer än förr. Jag ser verkligen fram emot att tävla med henne. Det tråkigaste med hela helgen var att hon var hemma och löpte istället för att debutera i klass 1.


Squid hoppar


Ted i slalom


Squid

1 svar på ”Träna, träna, träna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.