Squids dag

Det blev en intensiv dag igen för lilla Squid. Vi hade ena bilen på verkstad under rätt många timmar och tillbringade tiden i Moss. Först blev det en tur in på ett köpcenter (den överkryssade hunden på dörren liknade ju inte alls min söta valp…). Vi hälsade på i en djurbutik, hälsade på människor, åkte glashiss (det var lite läskigt!) och tränade lite koppelgående. Fick också kissat på asfalt utanför. Väldigt bra, de kan inte alltid förvänta sig mjukt gräs när man är ute och reser. Sedan fick hon paus i bilen medan vi tränade de äldre hundarna i en park. När hon var utvilad fick hon komma ut i parken och rasta sig. Det låg ett dagis bredvid, så vi gick förbi utanför och lyckades snart attrahera en grupp dagisbarn som ville klappa och ge godbitar. Perfekt att vara på andra sidan staketet så att hon inte blir omringad av ivriga barn. Sedan lekte vi lite och körde jaktinkallningar med kamplek som belöning. Hon lekte bra, men var lite trög att få igång i lek precis när hon kom fram till mig. När mamma springer bort vill man ju helst pussas först när man kommer ifatt henne…

Paus i bilen igen och sedan en snabb tur till ett annat köpcentra. Här satt hon mest på magen, men i en djuraffär fick hon gå runt och undersöka. Vi hittade en söt bläckfiskleksak som vi lekte med och hon fick jaga mig runt hyllorna i affären. Körde några jaktinkallningar runt hyllorna också. Helst ville hon ha med sig en mus i fuskpäls hem, men det fick bli den lite mer hållbara, rosa bläckfisken som också var en stor favorit. Efter all aktivitet sov hon länge i bilen medan vi åt lunch. När vi kom hem fick hon följa med oss på en runda i skogen (15 min) över stock och sten ihop med Pax, Pi och Missy. Hon verkar gilla att hoppa 🙂 Sova igen och sedan fick hon sitta på magen medan jag höll agilitykurs. I början ville hon vara med när andra hundar kampade, men somnade tillslut gott.

Vi har försökt oss på lite mer shaping, men det går trögt. Började med något riktigt enkelt – nosduttar i handen. Hon har börjat fatta, men ibland är det sååå lockande att bara komma och lägga sig i knät istället. Lilla, lilla valpen… Jag ser verkligen fram emot lite mer mognad på det området. Men jag ska väl vara glad över att hon är så lättsam. Blir hon jobbig är hon trött och då räcker det med att ta henne upp i famnen för att hon ska somna och sedan kan man lägga ner henne på golvet och så sover hon. De andra hundarna verkar uppskatta henne och de leker en del. Missy får inte umgås med henne inne eftersom hon är en bitch, men på promenad ihop gick det finfint med border collie-tjejerna.

5 svar på ”Squids dag

  1. Grattis till söta lilla valpens ankomst!! Oj, vad ni redan är igång med både det ena och det andra. Det där med påse på magen funderade jag på häromdagen till vår valp (som jag får vänta hela 5,5 vecka till på) – och så ser jag bilderna på lilla Squid i sin påse;-) Stort lycka till med allt ni tar er för!

  2. Jag är så avundsjuk på dej som har valp! Men jag tänkte. Hur gör du med Missy sedan? Mina hundar är ju också bitchar, och jag vet inte alls hur jag ska göra till våren när valpen flyttar in? Hur länge tänker du vänta och hur ska du gå tillväga med invänjningen?

  3. Jeg hopper inn som Missy sin forsvarer og sier at riktig nok er hun litt mindre sosial mot andre hunder, men man kan ikke like alle her i verden :p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.