Ridhusträning med tävlingstänk

Idag tränade Shejpa och jag en timma i ridhuset ihop med Karine och Therese. Jag bad Karine sätta upp en kombination och det enda kriteriet var att det skulle vara hinder både före och efter balansbommen. Jag bestämde mig för att göra det ganska tävlingsmässigt, lite som att köra en kedja i början av ett träningspass. Jag hade på henne kopplet helt fram till startlinjen och körde hela kombinationen innan jag belönade. Det blev lite tävlingskänsla och det var nyttigt! Vi gick felfritt runt på första försöket och kontaktfältet var bra.

Nästa runda fick Karine köra med Shejpa (eftersom de ska tävla ihop om ett par veckor) och Shejpa var med på det också. Det var bara Karine som inte var helt vaken idag 😀 Till slut vände jag på kombinationen och ändrade några små detaljer. Fick en 180-graderssväng av balansbommen som gick kanonbra. Andra vändan belönade jag efter den svängen och till slut avslutade vi med hopp, tunnel, balansbom och hopp rakt fram för att hålla kvar framåtsuget. Jag har tränat så mycket svängar av balansbommen att hon ofta vill svänga in framför mig istället för att hålla linjen rakt fram om jag hamnar bakom.


Handling vita nummer: Inkallning vid 3, framförbyte 3-4, threadle 4-5, bakombyte 5, serpentin 8-9-10, framförbyte 11-12 och 12-13.

Handling svarta nummer: Inkallning vid 3, framförbyte 3-4, framförbyte 4-5, serpentin 6-7-8, framförbyte 10-11, framförbyte 11-12 (hade eventuellt gått att göra en serpentin 10-11-12, men det testade jag inte).

1 svar på ”Ridhusträning med tävlingstänk

  1. Vilken kanonkombination! Ser ut att vara skapt för vår träningshangar! 😉

    Du har helt rätt ang serpentinen. Vår uppbyggnad blev dock inte helt enligt skissen så IRL blev det en sväng mellan 4-5. 🙂

    Du får gärna ”lägga dig i” fler gånger! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.