Pogue uppflyttad till högre klass sök

Eftersom mannen i huset är väldigt dålig på att blogga så kommer här en rapport från mig, trots att jag inte ens var på tävlingen. Thomas och Pogue debuterade i lägre klass sök igår på Örebro BK. Tävlingen började med en nolla på budföringen, Pogue ville absolut kolla in lite högt gräs där en kråka hade suttit innan han sprang till mottagaren. På andra försöket gjorde han det snyggt, men då var det liksom redan för sent.

Efter budföringen följde lydnaden och där gjorde Pogue verkligen en stark insats. 10-10 på platsliggning med skott, 8-9 på linförigheten, 7,5-7 på framförgåendet (som Thomas egentligen hade tänkt stå över, men jag fick honom att testa), 10-10 på läggande under gång, 10-10 på inkallningen, 10-9,5 på krypet, 10-10 på apporteringen (!) och 9,5-9 på hoppet.

Söket var sist och Pogue gjorde en fin insats här också. Han var lite osäker på att ta rullen vid den heldolda figuranden och behövde några skick innan han bestämde sig för att markera den. Han fick 8,5-9 på söket och uppflyttningen var i hamn.

Totalt 509 poäng, uppflyttning och placering 1 av 6. Nu ska Pogue satsa på agility ett tag, debuten närmar sig.

12 svar på ”Pogue uppflyttad till högre klass sök

  1. Grattis! Den del av tävligen jag tittade på såg väldigt fin ut 🙂 själv hade vi räv i spåret på samma tävling och ja, är man jaktcocker så är man! Ett jättefint jaktsök men iget vidare spårarbete gav en nolla 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.