Lydnadsträning och planer

Jag har inte bloggat på länge. Jag har varit trött och haft fullt upp. I måndags var jag så trött att jag inte ens orkade vara med på inomhusträningen, jag satt bara och tittade på medan Thomas tränade. Det har blivit en del lydnadsträning för Missy. Hon är verkligen het nu för tiden. Massor med spring i benen. Det tycks komma i perioder, den där jätteheta attityden. Det gör mig inte så mycket, hon gör ju det hon ska, men jag får vara noga med att inte bara låta henne springa, att ta små pauser mellan repetitionerna (speciellt efter de som blir fel), så att allt inte bara blir spring.

Vi har jobbat en hel del med rutan. Lade till musmatta igen för att få henne att springa rakt igenom rutan istället för att gå in från sidan och andra konstigheter hon har gjort det senaste när jag skickar henne från konen (aldrig om jag skickar henne rakt framifrån mot rutan). Det har fungerat kanonbra och nu går hon som ett skott helt rakt. Har också kört en del apportering med dirigering, som fungerar ganska bra. Idag hittade jag inte den tredje apporten, så jag la leksaken som mittenapport. Fick hemskt dåligt skick till konen då, men bra dirigering. Inkallningen har vi också jobbat lite med, att hon ska springa över targeten om hon inte får ståkommando, och stanna på den om hon får ståkommando. Idag fungerade båda delarna, men stoppet var kanske inte så kanonbra som jag vill ha det. Alla moment i eliten känns väldigt bra just nu, förrutom vittringsapporten, som jag i princip inte har tränat sedan augusti. Det är verkligen dags att ta tag i det nu!

Pi och jag har tränat lite grann. Här om dagen började vi med frivilligt ligg under marsch baklänges (jag går baklänges, hon följer efter och lägger sig frivilligt under rörelse). Det gick fint, även när jag provade det med kommando, så idag tänkte jag köra det under marsch framlänges, men det gick inte alls. Funderade lite och kom sedan på att det kanske är smart att lära henne ligg från utgångsställning först. Det gjorde jag och då lossnade det vid sidan också. Ett träningspass till, så tror jag att hon kan göra det i vanligt marschtempo. Fick väldigt fina lägganden i utgångsställning och på ”fri” fick hon sprätta upp i sitt till belöningen, så jag fick en bra start på snygga uppsitt också. Annars börjar fria följet bli riktigt fint. Jobbade med fokus från första steget idag och det kändes bra. Har också gjort en del vändningar på stället (höger och vänster om marsch) och de ser fina ut!

Saker jag borde göra:
– Bygga en ”spindel” så att Missy kan få jobba med hopptekniken
– Träna nose touches med Missy
– Vittringsapportering
– Skotträning
– Träna sök
– Stå under marsch med Pi (och stå generellt!)
– Rutan med Pi
– Fjärrdirigering med Pi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.