Laura är här

Ni får ursäkta lite låg aktivitet i bloggen. Jag har bara så fullt upp och har varit så trött att det inte blir så mycket bloggande. Laura Derrett är här och håller handlingskurs just nu och det är so far långt över förväntan, både med tanke på instruktören och med tanke på hur det har gått för mig. Laura är supertrevlig och superduktig och jag är verkligen hur glad som helst för att vi har tagit in instruktörer som Justine och Laura i sommar. Det går knappast att ha det trevligare eller mer utvecklande! Måndag och tisdag har vi haft grundkurs och mest kört dubbelbox. Trots att jag har gjort det många gånger förr är det alltid utvecklande och kul! Shejpa har fått vila sig i form och jag har kört med Missy. Vi har haft jättekul ihop och för första gången så tycker jag verkligen att det är kul att köra med henne! Tidigare har det mest känts jobbigt, men nu börjar det verkligen lossna! Missy har inte rivit alls så mycket som tidigare, hon höll till och med bommarna uppe när vi körde serpentiner. Dessutom har vår träning på att lägga in ett extra steg innan sväng hjälpt och hon gjorde några riktigt snygga nedbromsningar på min handlingssignal!

Vi har också provat vår balansbom igen. Det har inte direkt blivit någon träning under de senaste veckorna när vi har varit bortresta och så. Missy var riktigt duktig! Laura klockade henne till 1,25 sekunder och hon hade väldigt hög lyckandeprocent när vi sprang rakt fram. Jag körde också några 180-graderssvängar av bommen till leksak med nedbromsning i min handling och några gånger gjorde hon riktigt snygg samling på kontaktfältet och svängde tight! På eftermiddagen körde jag sväng mot hopp i ca. 90 graders vinkel och då hade hon större problem med att hamna tillräckligt långt ner på kontaktfältet, så det får vi jobba mer på. Det är helt klart vinklar som är den stora utmaningen med running contacts. Shejpa hade inte vilat sig i form lika bra som Missy, hon slarvade mer, men kom sig på kvällen och gjorde några riktigt, riktigt snabba och fina balansbommar.

Imorgon ska vi köra mer avancerad handling och jag hoppas att jag orkar köra båda hundarna. Jag kommer nog prioritera Shejpa, men vi får se…

Hmm… ser ut som att jag inte har lyckats fixa de knepiga färgerna på bilderna i alla fall 🙁

4 svar på ”Laura är här

  1. Vad är det som knepar? Jag har precis lärt mig hur man behåller färgerna om man konverterar om RAW till jpg, är det det problemet du har? 🙂
    Hoppas ni hade en härlig bröllopsresa!

  2. Men… jag måste säga att jag är förvånad över hur sugen man kan bli på att byta gren bara av att man läser din blogg. 🙂

    Härliga bilder, och snyggtäcke på Missy! Funkar det bra? Kanske skickar brorsan inom igen för att shoppa lite…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.