Hoppteknikhelg

Från den ena kursen till den andra. I helgen har Vappu Alatalo varit här och hållt hoppteknikkurs. Det har varit väldigt roligt och intressant. Det är alltid kul att se många olika typer av hundar och olika typer av problem. Det är tredje kursen i år (fast den första gick Thomas med Missy eftersom jag var i Florida) och egentligen känner jag mig väl mer frustrerad än någonsin… En del saker är enkla att se, andra saker har jag svårare att hitta referenspunkter för, även om jag har tittat på film i slow motion hela morgonen. Vappu gick igenom alla basövningarna och vi fick se många olika stilar. Mina hundar är ju ganska erfarna, så de fick svårare övningar anpassade till deras svårigheter. Missy har bra rytm, balans och avståndsbedömning, men har ofta dålig viktförskjutning. Shejpa hade också lite dålig viktförskjutning ibland och blev lite övermodig i avståndsbedömningen. Hon ville studsa 12 och 13 fot, men lyckades inte så bra med det. Vi fick gå in med ett litet hopp i mitten för att få henne att lägga in ett extra steg. Hon bör kunna studsa 13 fot som färdigutbildad, men då måste hon trycka på mer i hoppet innan studset. Generellt tror jag att mina hundar hoppar rätt bra och har stor potential. Squid fick två repetitioner på en valpövning och var duktig och rörde sig bra! För att vara en så stor valp är hon väldigt koordinerad.

Två bilder som illustrerar hur himla svårt jag tycker att det är att se:


Ett ”dåligt” hopp av Missy, med dålig viktförskjutning


Ett bättre hopp. Men jag ser inte direkt skillnad, ens på stillbilder


Shejpas studsförsök på 13 fot i distance grid. Se hur hon använder bakbenen för att få några extra centimeter…

Thomas har åkt till Bergen igen och jag är ensam med mina hundar hela veckan. Jag har lyckats få tag på en ridhustid till där planen är att träna väldigt fokuserat och effektivt på de saker jag ska prioritera med mina hundar i vinter. Hoppteknik, dubbelbox, fartcirklar och kontaktfält. Karine och Therese är med. Vi börjar imorgon och det ska bli kul! Onsdagar är det träning med ett större gäng i ett annat ridhus, där prioriterar jag Squid, men kör säkert en del med de andra ocks. På torsdagar är det träning med Follo Brukshundklubb i ridhus. Där har jag hittils prioriterat Shejpa, men jag har bestämt mig för att köra kortare och mindre med henne för att alltid ha max intensitet och leklust, så jag kommer nog köra Missy lite där också.

4 svar på ”Hoppteknikhelg

  1. Forskjell på Missy kan være at hun på de andre bildene har en jevnere kurve, mens på de første er hodet lavt i hoppet og hun plasserer ikke bena like godt under seg (vises ved at Missy er mer bakoverlent på de andre bildene enn de første)

    Jeg skjønner ikke hvordan Vappu klarer å se det så lett, må jo studere stillbildene leeeenge selv 🙂

    *flying cocker* 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.