HjälteSquid

Vilken dramatik vi hade här hemma i morse! Anna och jag gick ut för att se till gotlandstackorna, men de var inte där… Vi letade runt hagen, men hittade inga får. Jag hade noterat att Squid markerade på en plats vid staketet, så jag gick tillbaka dit och hon sprang ut och följde spår. Bara att hänga på, och snart hittade jag lite fårskit som bevis på att vi var på rätt spår. Samtidigt ringde telefonen. Cecilia hade träffat en man som bor på andra sidan skogen, som berättade att fåren stod i hans trädgård. Anna kom ikapp Squid och mig med Fonzie och Arvid och vi följde spåret genom ett kalhygge och ut på en grusväg. Squid började springa ihop med Fonzie, men helt plötsligt var hon borta i skogen. Jag ropade och ropade, men hon kom inte.

Anna och jag fortsatte på vägen och vi delade på oss när vi kom till ett T-kors, eftersom vi inte var säkra på var grannen som ringde bodde. Efter en bit på vägen, kom Squid med alla fåren! Vilken duktig hund. Hon som har haft svårt att hämta i högt gräs, hade spårat i 500 meter och sedan på eget bevåg stuckit iväg och hämtat fåren ytterligare 500 meter bort! Dagens hjälte. (För fåren var inte kvar i trädgården hos grannen, utan hade gett sig iväg längre bort.)

Efter det lilla dramat fick vi startat andra dagen på valplägret och det är fortfarande alldeles underbart. Vilka supervalpar! Idag har vi dessutom haft riktigt bra hundträningsväder, mulet men uppehåll. Efter en del vallning nu på kvällen har solen kommit fram och grillen är tänd. Nu laddar vi inför sista dagen på lägret.

5 svar på ”HjälteSquid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.