Helgen i Stockholm

Pi och jag är hemma igen efter en trevlig helg i Stockholm. Vi har varit hos Eva Bodfäldt och haft kurs, nivån var ungefär grundkursnivå, med inriktning mot tävlingslydnad. Nästan alla hundar var under ett år gamla. Det var ett riktigt trevligt gäng och vi hade massor med intressanta diskussioner. Det var enormt skönt att hålla till inomhus. Burlekarna var nytt för alla, tror jag, men mottogs öppet och glatt. Flera burmotståndare blev omvända under lördagen och bestämde sig för att gå hem och köpa en bur. I övrigt jobbade vi med mycket shejping, omvänt lockande, frisignal, klossen och apporteringsgrunder.

Pi var ute på sin andra flygresa och hon verkar tycka att det är helt okej att åka flygplan. Hon är så enormt nyfiken på allt när vi är ute på nya platser. Hon var en duktig demonstrationshund och charmar de flesta när hon är med på kurs. I helgen har hon nog trivts extra bra, för Eva förstod sig verkligen på hur man kommer överens med en setter. Pi fick sitta på huvudet och hångla, undersöka innehållet i kylskåpet och imorse var hon och Eva ute och gick ett par kilometer i skogen innan jag gick ur sängen. Så gör man en liten setter lycklig. Trots att Pi alltid har varit lite lillgammal, märker man att hon fortfarande är bäbis. Hon får riktiga valpryck på kvällarna efter en intensiv kursdag, springer runt och leker och busar med grejer hon hittar inne. I lördags vaknade jag tidigt på morgonen av att hon låg och smakade på Nya Testamentet i hotellsängen… Hon var säkert bara nyfiken på hur biblar smakar…

Efter kursen igår åkte Eva och jag och hälsade på valparna igen. De är nu sex veckor och börjar bli ”riktiga” hundar. Nu var det dags för mig att definitivt välja valp. Det var ju inte så svårt egentligen, jag bestämde mig nog redan förra veckan. Vi testade lite lek och omvänt lockande med alla tikvalparna. Squid lekte bäst, men var helt ointresserad av att jobba för godbitarna, medan en av systrarna verkade kunna hålla på i evigheter för att gnaga fram en godbit ur näven. Det visade sig att Squid hade ägnat dagen åt att stjäla mat från de andra valparna, så hon var mätt 😀 Alla valparna verkar jättesociala och trevliga, precis som sin mamma. Vill gärna komma och pussas innan man börjar leka.

Enligt uppfödaren var Squid mer oberörd i nya miljöer än den andra tiken jag funderade på. Den andra tiken (Nummer ett, som numera heter Luna) var lite mindre, kvickare i rörelserna och kanske lite mer ”vallig” i sättet. Hon blir nog kanonfin, men jag är nöjd med mitt val. Jag vill gärna ha en lite rejäl, orädd och kampglad tik! Att hon får vackra färger är naturligtvis också ett plus 😀 Hon är döpt till Emenems Lunachick (det är en L-kull). Nu har jag bara två långa veckor kvar innan hon får komma hem, men det blir nog en tur till Hölö och valparna nästa helg också. 50 mil enkel resa är väl ingenting?


Squid och Lazie

Idag har jag varit och hälsat på en störtskön border terrier-tik i Göteborg som förhoppningsvis flyttar till Thomas syster i Bergen inom en snar framtid. En cool och snäll liten tjej som springer blixtsnabbt på agilitybanan och skriker som en riktig terrier när hon ska få jobba. Det var nästan så att jag ville ta med henne hem själv…

5 svar på ”Helgen i Stockholm

  1. Härligt! Squid kommer att ta oss alla med storm, det är jag hundra på!!! 8 tassar i backen och så kommer hon att bli lila när hon blir upphetsad, coolt! Spännande,spännande.

  2. Fanny, du er meg en raring 😉
    Snø er FANTASTISK!! Det er vakkert, herlig, vidunderlig og ikke minst må det finnes tusner av artige aktiviteter man kan finne på!
    Hva er bedre enn en kopp kakao etter endt skitur?
    Skal jeg komme til Son så vi kan ha snøballkrig? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.