Härliga höst

Ni får ursäkta att bloggen uppdateras lite dåligt just nu. Med fyra valpar i värsta busåldern och vuxna hundar som har kommit igång med träningen igen så är det fullt upp här! Om en knapp vecka är valparna leveransklara. Hero åker hem till sin nya familj på tisdag, Vikki stannar en vecka till innan hon åker hem till Norge och Epic och Win stannar här permanent. Det ska bli väldigt roligt att sätta igång med en ny valp igen! Vi har börjat småträna lite saker med valparna.

Epic

Epic och jag har lekt mycket och jag försöker att uppmuntra honom att komma tillbaka med leksaker. Jag leker gärna med honom i tvättstugan, som är smal och avlång. Jag kastar leksaken in i ett hörn och uppmuntrar honom att komma tillbaka när han griper. Om han lämnar leksaken och kommer utan den, gör det ingenting, huvudsaken är att han har bråttom tillbaka till mig. Jag har inte belönat det med godis, utan mest med beröm, mys, klappar och sedan mer lek. Jag har också shejpat lite backande och hoppstå med valparna och de har provat på burlekar. Utomhus blir det en del följsamhetsträning, vilket för mig är precis samma sak som torrhandling – följ mig tätt och stanna på samma sida, jaga ikapp mig om jag springer, stanna om jag stannar. Under lek ute på planen har alla valparna sprungit igenom agilitytunneln och Epic har fått prova lite hoppteknik över tre bumps. Det låter kanske som att vi tränar massor, men det handlar alltså bara om några få minuter om dagen – i bästa fall. När syskonen har flyttat blir det mer strukturerat. Jag åker till VM i agility om en vecka, så Epic hinner bli 9 veckor innan vi kommer igång på allvar.

Epic över bumps

Shejpa och jag kämpar med våra A3-projekt som ska vara klara om en månad. Det går framåt! Det är mycket annat vi behöver träna på, men just nu får jag prioritera våra projekt, som är säker slalom (att slutföra oavsett vad som händer) och tighta svängar. Idag har hon också fått lite hoppteknikträning och det ska jag jobba en del med under den kommande månaden också. Speciellt sådant som hjälper på svängarna.

Squid har kommit igång med vallningen igen. I lördags gick hon riktigt bra ihop med mig, tidigare i höst har hon bara gått bra ihop med husse, så jag har mest tränat Jen. På lördagskvällen rymde tackorna med lamm och baggen ur sin hage hos grannen,s så Squid fick göra lite jobb och samla ihop dem och flytta hem dem. Det skötte hon alldeles utmärkt! Igår var Thomas iväg och vallade med Squid och Jen och båda hundarna fick nyttiga erfarenheter. Squid fick bland annat samla ihop och valla mängder med lamm och jobba i fårhuset. Jen fick ett pass med fösning och husse var alldeles lyrisk över henne när han kom hem. Idag har de fått vila från vallning, Squid har tränat lite signalkontroll, styrketräning och hoppteknik med handling idag. Jen har varit lektant åt valparna. Imorgon ska jag ta med Squid och Jen till Christer Sjögren i Enköping för privatlektioner, det ska bli väldigt spännande! Squid ska tävla IK1 om några veckor och med Jen siktar vi på VP i november.

Jen

Trots en seg start på hösten med många inställda tävlingar på grund av kennelhosta, finns det mycket att se fram emot i höst och vinter. VM i agility är en av årets absoluta höjdpunkter och nu är det bara en dryg vecka kvar! På torsdag morgon går flyget och tävlingarna börjar på fredagen. I oktober blir det också en tävling i vallning, en kurs i vallning för Bobby Dalziel och andra helgen på A3-utbildningen. I november blir det kurs i vallning för Jo-Agnar Hansen, agilitytävling för Shejpa och vallhundsprov för Jen/IK1 för Squid. I december får Squid äntligen debutera i agility, det blir också kurs för både Greg Derrett och Maria Hagström. Mycket att se fram emot och dessutom ska det bli så roligt att träna både valparna och de vuxna hundarna. Vi har fått upp el-ljus på den stora planen nu och det fungerar jättebra. Härligt att inte behöva begränsas av de mörka kvällarna, idag tränade jag agility på kvällen efter kursen.

5 svar på ”Härliga höst

  1. Inspirerande att läsa om eran träning! Här blir det inte mycket tränat för tiden pga Sheeps filminspelning, men en del träning på henne inför den då, dock inte mycket som är nyttigt för annat. 😉 Men desto mer valpträning blir det ju!

    Längtar dock efter att få träna med dom andra hundarna igen!

  2. Du är alldeles makalös, Fanny! Och jag menar det på det _bra_ sättet! 🙂 Jag blir alltid inspirerad av att läsa om allt du gör med hundarna.

    Ha så kul på VM, på privatlektionerna, med valparna och allt annat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.