Härlig agilitydag!

Igår hade vi en solig, varm och härlig dag med agilityträning ihop med Karine (med Fenris och Lassie), Therese (med Enya), Lene (med Susi) och Nina (med Agera).

Vi byggde först upp starten på den här banan (inspirerade av Mijas blogg. Även Mette hade tydligen tränat på den igår :D)

Vi körde bara till hinder nummer sju (Har inte så mycket mer hinder än… Sjuan byttes ut mot ett vanligt hopp). Banan är intressant för att folk hittar en massa serpentiner som jag är väldigt tveksam till. Det handlar naturligtvis delvis om hur man bygger banan och om hur hunden hoppar. Vi satte i alla fall upp våra hundar för en rak linje 1-2 och det klarade de helt klart. Shejpa och Lassie fick problem och ville gå runt tvåan, medan Missy och Fenris löste det busenkelt. Det får bli träning på hopp i svårare vinklar för Shejpa i veckan! Vi gjorde en LOP vid 3. Jag var nyfiken på om hundarna tog 3-4 som en rak linje också, men jag tycker att det är ett gränsfall. Missy försökte studsa 3-4, men hade lite problem med att hålla både bommarna uppe då. I övrigt hoppade hon starten ganska bra, hade flera försök utan en enda rivning. Shejpa hade som sagt svårt för linjen 1-2, men i övrigt var hon grym. Jag tränar alldeles för lite slalom med mina hundar, men de fixade det här bra. Vår slalomingång låg typ två meter längre ner än på skissen och Missy fick anstränga sig för att hitta rätt ingång. Kanske hade jag behövt en threadle där. 5-6-7 är i alla fall en solklar serpentin och den klarade Shejpa enkelt. Missy hade lite problem med att få med sig sista porten i slalom (oberoende av vad jag gjorde egentligen) och hade också stora problem med att hålla bommarna uppe i serpentinen. Hon har ungefär 98% rivningar på mittenhindret i en serpentin. De 2% som lyckas är med utlagd leksak så att jag får mindre betydelse. Resten av banan har jag inte fått chans att köra, men jag tycker nog att både 8-9 och 10-11 ser ut som raka linjer och jag hade nog valt en annan lösning än serpentiner där.

Therese och Enya började med slalominlärning på agilitykurs i förra veckan. I måndags (andra träningspasset) la vi till den andra porten på 3 meters avstånd och idag (tredje dagen) kunde vi flytta ihop portarna och börja minska vinkeln på portarna. Enya är eftertänksam och duktig och överraskade oss alla med att ha blivit en stjärna på att komma tillbaka med leksaker. Det ska bli spännande att se Enya i fortsatt slalomträning, under nästa träningsdag tror jag att vi har fyra pinnar på rak linje. Tyvärr är Agera fortfarande skadad, även om hon har slutat halta och verkar må bra så har vi inte vågat köra någon agility med henne ännu. Jag hoppas att vi kan sätta igång på måndag, men det får Nina avgöra.

Pi skadade ögat igår kväll och har tid hos veterinären idag. Hon tog en genväg genom brännässlorna när hon apporterade och fick brännässla i ögat. Det verkade göra väldigt ont och hon kisar fortfarande gärna med det onda ögat även om hon har slutat klia i det. Stackars lilla setter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.