Här var det vår!

Efter helgens kurs i Onigo (c på kartan) åkte vi på måndagen vidare söderut. Jag delade upp resan i två steg och körde till ett B&B utanför Ancona, där vi sov natt till tisdag. Jag kom dit när det skymde och det var väldigt dimmigt, så tyvärr fick jag inte se så mycket av de vackra omgivningarna. Var inne i Offagna för att äta middag, och det tror jag är en fantastiskt fin by med en medeltida borg. Tyvärr såg jag inte mer än kullerstenarna på marken på grund av dimman. På morgonen när vi åkte var vädret bättre och jag såg byn uppe på en kulle på avstånd.

Screen Shot 2014-02-05 at 12.09.04 pmInnan vi åkte vidare tog vi oss ut till kusten och tog en morgonpromenad på stranden. Fantastiskt härligt för både hundar och matte.

StrandpromenadResan ner mot Bari gick bra och utsikten över Adriatiska havet och landskapet bredvid i solsken var bitvis fantastiskt. Sista biten var mer platt och rak och det gick väldigt snabbt att köra. Vi blev mötta vid avfarten från motorvägen och fick hjälp att hitta gården där vi ska bo. Fantastisk service 🙂 På gården bor vi i en husbil. På gården finns också ett hundpensionat och några träningsplaner. På eftermiddag och kväll är det kurser på agilityplanen. Det är trångt, fullt av liv, skälligt och stökigt. Perfekt för oss som behöver komma ut i världen och träna och leva med lite störningar istället för att bara hålla oss på gården hemma. Jag (som brukar vara ganska grinig på hundskall i alla lägen) kommer nog också att vänja mig vid hunskall och kaos…

I olivlundenIgår kväll tränade jag hundarna i närheten av agilitykursen, och var överraskad över hur bra de båda fungerade i en ny miljö, med en massa skällande hundar och främmande människor. Idag blev det ett pass på agilitybanan. Första gången de har varit på en agilitybana sedan i somras, på grund av skada och rehab, så de var glada. Glada men varma – helt klart inte vana vid sol och 15+.

Söker skuggaStörsta utmaningen här är att det är svårt att gå några vettiga promenader. Gick en trevlig promenad igår, men kände mig lite som en inkräktare på privat område, och nu har jag också hört att man kan träffa förvildade hundar där… Får fortsätta undersöka saken, vi måste ju ut och gå i det fina vädret! En annan utmaning är att Squid började löpa redan på färjan till Tyskland, alltså för en vecka sedan. Än så länge är det inga problem, även om jag inte lämnar dem ensamma ihop. Det lär bli värre under den kommande veckan, och jag har ju inte så mycket plats att ha dem isär på i en husbil. Hade jag inte kontrollerat och sett blod för en vecka sedan hade jag nog inte vetat om att hon löpte, sedan dess har jag inte sett en droppe blod på golv eller sängkläder, och Epic är inte speciellt intresserad.

1 svar på ”Här var det vår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.