Handlingsträning

Shejpa och Missy har fått var sitt handlingspass idag. Vi jobbade först på reaktionen på framförbyten. Först två vändor med framförbyten på diagonalen (vita nummer, framförbyten mellan 3-4 och 4-5). Sedan körde jag push through-framförbyten (svarta nummer, framförbyte vid 2 och 3). Jag utvärderade hundarna förståelse precis som vi gjorde på Laura-kursen i somras (har tyvärr inte testat just den här övningen sedan dess). Shejpa var perfekt och Missy ville gärna hoppa tillbaka över 2, men kom sig efter några repetitioner.

Sedan körde jag två kombinationer som jag satte upp åt min fortsättningskurs i agility igår. Fokus på threadlar och riktigt tight mellan hindren. Första övningen (vita nummer) är en ren ”drill” i threadlar, där det gäller att fotarbetet stämmer och att hunden kommer emellan även om inte placeringen är perfekt. Shejpa var perfekt, Missy ignorerade en threadle och hoppade lite för långt för att det skulle bli riktigt snyggt. Andra övningen körde vi med serpentinhandling över 2 och 6. Threadle mellan 7-8 och mellan 8-9. Duktiga hundar. Missy hade svårt att gå runt tvåan några gånger och hon hade svårt för andra armbytet i första threadlen (in i tunneln). Shejpa var perfekt igen 😀 Det var bara koncentrationen som kanske inte var helt perfekt i hennes pass, handlingen läste hon alldeles utmärkt. Helt tyst handling hela vägen, i alla fyra övningarna. Jag vill se hur hunden reagerar på min handling, inte ge dem ledtrådar med rösten. Av samma anledning försöker jag alltid lita på hunden för att se hur de läser olika signaler, istället för att vara övertydlig och sejfa.

1 svar på ”Handlingsträning

  1. Hej Fanny!

    Om du inte fått tag på senaste Clean Run kan jag skicka länk till den digitala, ifall du vill läsa Gregs artikel. Har fått så många övningstips från din blogg så jag bjuder gärna igen. Hör av dig i såna fall.
    /Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.