Handlingskurs i Tromsø

Jag är i Tromsø i helgen och håller andra helgen på en agilityhandlingsutbildning med riktigt ambitiösa och duktiga deltagare. Jag hinner inte blogga så mycket, för jag har det så trevligt 🙂 Idag tänkte jag dela med mig av två dubbelboxövningar som vi gjorde som uppvärmning på morgonen idag.

Här satte vi hundarna snett mot första hindret, så att de fick en rak linje till baksidan av 3. Alltså hunden på höger 1-2-3. Sedan gjorde vi en serpentin 3-4. Framförbyte 6-7 och sedan testade vi både framförbyte 8-9 och bakombyte 9-10 (i olika rundor, så klart).

Här började vi med den enkla varianten: Hunden på höger 1-3. Threadle 3-4. Serpentin 6-7-8. De modiga gjorde en serpentin 9-10-11 (och det gick utmärkt!), de andra gjorde framförbyte 9-10 och framförbyte 10-11. I nästa omgång fick deltagarna bara göra bakombyten och threadlar, nu blev det mycket fotarbete att hålla reda på! Vi startade med hundarna på vänster sida, bakombytte 2-3, threadle 3-4, bakombyte 6-7, threadle + bakombyte 7-8, bakombyte 9-10, threadle 10-11.

3 svar på ”Handlingskurs i Tromsø

  1. Blir like imponert hver gang du setter opp en dobbelboks over hvor mye det går ann å gjøre med 7 hinder. I dag har det dessuten gått opp et lys for meg angående threadler. Nå gjelder det bare å få satt teori ut i praksis. Hurra for denne helgen 🙂

  2. Det er utrolig nyttig at du legger ut banetegninger og hvordan dere har løst dem 🙂 Da får vi andre noe å bryne oss på også 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.