Handling med rak tunnel

Här kommer ytterligare ett smakprov på vad vi sysslar med på handlingskusen. Det blev lite svårt igår, men jag älskar utmaningar och vi fick alla med oss saker att jobba på hemma. Prova dem gärna själv och berätta hur det gick. Det är utmärkta övningar till vinterträningen där man har  lite ont om plats.

Mjukstart. Här tränade vi på att svänga i olika vinklar efter tunneln och att springa rakt fram efter den (vilket visade sig vara svårast). Vi fick också tränat bakombyte efter tunnel (6-7) och självständighet (7-8)

Övning 2 kombinerade många svårigheter, som en threadle som var svår att nå (4-5) och att ta hinder 7 från baksidan när föraren hamnar på efterkälken.

I Övning 3 tränade vi på att gå ifrån hunden i sidled i starten och göra en serpentin 2-3-4. Sedan gällde det att hinna ner till 6 och få en bra sväng ut ur tunneln. Till slut bjöd övningen på ett riktigt, riktigt svårt bakombyte 9-10.

5 svar på ”Handling med rak tunnel

  1. Pingback: – Springa agility bör man, annars dör man, sa jag till Spunkvalpstonåringen. « HumleSpunk

  2. Provade att köra den första kombinationen idag på dagens tränig, och fy vad mycket det var vi inte kunde, och fick endel funderingar, vi hade lite hinder stående bortanför hinder 5 så valde att göra en threadle in i tunneln, men om vi inte hade haft det så skulle det väll räckt med en decel och axxelvridning? men blev så osäker på vilken position man ska sikta på att vara i då, för är ju stört omöjligt att hinna ända upp brevid nummer 5s hinderstöd för att visa decel, eller är det ändå det jag ska sträva efter? Och hur tusan lyckas man med bakombytet mellan 6 och 7, man måste ju ha exakt rätt timing för att de inte ska springa rakt fram eller svänga tillbaka för mycket efter tunneln, men ska man även här sträva efter att gå så nära tunneln att man hamnar på rätt diagonala linje? Det kändes som det blev så otydligt för henne att vi skulle svänga då? Fast det kanske bara beror på vår orutin… finns ett klipp från dagens träning på bloggen om du vill se…

    • Jag tror att decel + axelvridning funkade bra 5-6, men jag hade inte tyckt att det var helt fel med en threadle. Man vill kanske inte vara helt nere vid hinderstödet på 5 eftersom man ska upp till bakombytet 6-7 sedan. Bakombytet kräver en del timing. Du vill vara precis vid utgången och gå på den diagonala linjen. Det är viktigt att ropa på hunden när den är inne i tunneln och sedan börja springa på diagonalen i precis rätt tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.