Handling med Laura

Idag har jag och Shejpa jobbat med Laura. Dagen kallades för ”which cross when” och var väl mest en fortsättning på dubbelbox kan jag tycka. Det är alltid bra att bli drillad på grunderna och se till att timingen är rätt. Jag lyckades nog rätt så bra. Shejpa var kanonbra på morgonen. Kampade mer än gärna och sprang snabbt och fokuserat. Tyvärr höll det bara under två kombinationer, sedan blev hon tröttare och tröttare. Det var väldigt varmt och hon var förvånansvärt seg. Låg mest och sov längst bak i buren och drev inte ens ut ur buren med entusiasm. Det var lite tråkigt när jag själv ville springa en massa. Hon var inte jättelångsam, men jag hade nog kallat tempot för jogging, hon kan mycket bättre. Jag hann också se sista timman i Gregs grupp idag, alltid intressant att höra diskussionerna, även om det knappast blir lättare när man fattar hur många saker som Greg och Susan är oense om. Laura är i alla fall en enormt trevlig och duktig instruktör. Jag ser fram emot när hon kommer till oss för att hålla kurs i augusti!

Imorgon är det tweener camp och första dagen blir det tydligen mest utvärdering av grundläggande färdigheter som burlekar, självkontroll, hand touches, torrhandling etc. Jag tror att Shejpa är rätt bra på det, men jag och Justine har jobbat med avancerad självkontroll här i huset ikväll. Imorgon ska det bli ännu varmare, men som tur är verkar det som att vi ska vi vara inomhus.

6 svar på ”Handling med Laura

 1. Jättekul att läsa om er resa! Undra på att liten cockertös är trött efter resa, nyttboende och temperaturskillnader.
  Jag ser också galet mycket fram emot kursen för Laura! =)

 2. Hej!

  Inte konstigt att Shejpa är trött av värmen, här e väl mindre än hälften så varmt som hos er o mina hundar är också berörda.

  Lycka till på kurserna!

 3. Tänkte just det… Mina hundar var lätt möra i ”Stockholmsvärmen” igår. Skitkul att läsa om resan och vi får nog ta och fixa en kurs med dig också. =) Laurakursen ska också bli kanonskoj!

 4. Velkommen hjem! Jeg så akkurat på shejpas nyeste nosetuch-snutt.. Jeg er kjempe imponert, du er virkelig en kilde til inspirasjon!
  Jeg er neten så inspirert at jeg ikke vet helt HVOR jeg skal begynne med ny valp…

 5. Kul med några Kanadainlägg! Jag är agilitytaggad och ser fram emot maj massor! Då får du coacha oss i kontaktfältsträningen också… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.