Fullspäckad höst

Den här hösten har varit väldigt intensiv och det verkar inte lugna ner sig än på ett tag. Resorna började i oktober med agility-VM i Tjeckien. Ett riktigt bra arrangemang i ett väldigt trevligt land. Tyvärr blev jag väldigt förkyld och hängig, vilket påverkade upplevelsen lite. Jag orkade inte riktigt så mycket som jag hade velat. Som vanligt var det fantastiskt roligt att uppleva agility i världsklass, se nya platser och umgås med goda vänner.

En vecka senare hade vi Greg Derrett här för handlingskurs i fyra dagar. Vi var ett otroligt bra gäng och kursen var jättebra och inspirerande. Vädret var på vår sida och vi kunde variera mellan ridhus och Kumla BK som har fantastiskt fina planer på hösten.Jag deltog med både Squid och Epic, så jag fick springa massor.

Efter fyra dagars kurs åkte vi vidare till Norge och Norwegian Open. NO gick ganska bra. Shejpa och Squid kvalade till NO-finalen med felfria hopplopp. De låg båda ganska bra till inför finalen, men diskade där. Shejpa tog en andraplats i agilityklass 3, slagen endast av tjeckiska mudin Kiki. Shejpa nollade ett hopplopp också, men utan pallplacering. Hon gick riktigt bra under helgen och de flesta fel var mina. Squid gjorde två strålande hopplopp där enda felet var att hon råkade hamna på fel sida av ett hopphinder och diska sig där. Både frustrerande och härligt att känna sig så nära riktigt bra lopp. I ett agilitylopp var vi nollade, men med jättedålig tid. Jag var helt säker på att vi hade en vägran och typ joggade i mål. Epic var duktig praktikant som önskade att han hade fått vara med på tunnelcupen…

Sedan gick turen till Spanien där jag hade en dagskurs om lydnad (rutan) och en dagskurs om agility. Jättetrevligt och roligt, men lite ovant att behöva undervisa med tolk. Det gick dock bättre än väntat, men jag blev sugen på att lära mig lite mer spanska.

Jag hann knappt komma hem från Spanien innan det var dags att åka till USA. Ett par dagar att tvätta och försöka komma i ordning på. Sedan åkte jag till Columbus, Ohio och höll tävlingslydnadskurs i fem dagar. En otroligt trevlig upplevelse! Det tror jag att deltagarna också tyckte, för i princip alla anmälde sig till vår grundkurs online som precis har startat. Flera av deltagarna höll på med IPO eller ringsporter, vilket gjorde mig sugen på att lära mig mer om det. Det kanske får bli en spanskakurs och en IPO-kurs i vinter 😀

Jag har i alla fall fått gott om sol och värme under höstens resor. Underbart!

Väl i USA passade jag på att hälsa på min bror (Washington D.C) och min kusin med familj (Cary, North Carolina). Det var väldigt trevligt. I tisdags kom jag hem och slängde mig direkt in i kennelläger och vallhundskurs för Lena Karlsson här hemma. Därifrån till Nora och agilitylärarutbildning i helgen, medan Thomas och Win åkte till Norge för att tävla i Nordic Nursery-finalen (vallhundstävling för de bästa hundarna under 3 år från de nordiska länderna).

Jag hade sett fram emot att vara hemma fram till jul, men så började Win löpa i förra veckan och nu håller vi på att planera för en Wales-resa till helgen. Win ska paras och förhoppningsvis hinner vi med både vallhundsträning och lite turistande under resan. Thomas och jag har inte rest ihop någonstans på väldigt länge (bröllopsresan?). När vi kommer hem ska jag bara hinna med en helgkurs i Skåne, en ny Greg-kurs och sedan har jag nog en vecka ledigt innan jul.

Fullspäckat schema, och datortiden går till stor del till våra onlinekurser. Men jag ska försöka att bli bättre på att blogga här också.

Håll tummarna för att Win och Cian vill para sig i Wales, och att det blir många valpar…

2 svar på ”Fullspäckad höst

  1. Kära nån! Jag blir alldeles matt men samtidigt låter allt väldigt roligt 🙂 och grattis till framgångar och nya roliga upplevelser! Och lycka till med parningar och allt det andra. Och hoppas du får lite jullov… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.