En resa i tiden och agilityträning

I förrgår blev det mer agilityträning när Karine och Helene kom för att träna ihop med oss. Karine satte upp en kombination med slalom i. Det gör jag sällan, så det var nog nyttigt. Jag väntar på vår ”riktiga” slalom (det vi har nu är uppdelat i sex sektioner och blir inte så stabilt) som ska komma snart. Då ska det bli lite mer slalomträning för tjejerna. Jag glömde ju skriva det tidigare, men Laxmi var här och tittade på Shejpa i måndags och konstaterade att hon var helt fin i ryggen efter en vecka med värmebehandling på den onda muskeln. Både Missy och Shejpa fick köra den här kombinationen idag och de var riktigt duktiga. Missy rev bara två hinder på första rundan, vilket är något slags rekord i år tror jag. Hon river enormt mycket, men det börjar bli bättre genom regelbunden träning, tror jag, Shejpa var skön, snabb och felfri på hoppen. Slalomingången satte hon för det mesta, samma sak med Missy. Missy däremot, gick ur slalom efter 10 pinnar flera gånger, men hon har verkligen inte tränat mycket slalom i år, så det kommer sig nog. Var egentligen väldigt nöjd med båda hundarna. Här är kombinationen vi körde, inga konstigheter egentligen. LOP vid 3, threadle 5-6 och bakombyte in i slalom.

Efter agilityträningen flög jag till Kirkenes där jag hade kurs igår. Det var som att flyga tillbaka till februari. Som tur var fick vi i alla fall sol och plusgrader och hundarna skötte sig utmärkt. Snälla Nina har tagit hand om mina hundar medan jag var borta. Idag tänkte jag ta det lugnt och köra hoppteknikövningar med hundarna för att balansera upp dem igen efter mycket agilityträning i veckan. Missy ska nog få köra lite lydnad också, jag kan ju inte helt ge upp det, vi har ju en tävling i augusti som vi satsar på. Pi har varit väldigt fin sedan helgen. Jag har inte tränat så mycket med henne, men igår hade hon varit demonstrationshund på kurs i Moss ihop med Nina och skött sig utmärkt, lekt och varit väldigt fokuserad. Inomhus har jag shejpat fram sitt vackert med henne. Nina övertalade mig om att det faktiskt är enkelt att shejpa fram sitt vackert och det var ju helt sant. Dessutom verkar hon ha en väldigt spännande teknik som man kanske inte får med hjälp av targeting.

5 svar på ”En resa i tiden och agilityträning

  1. Hei! Jeg vil svært gjerne lære meg å sitte vakkert, tror jeg i enkelte tilfeller kan tjene på det, særlig etter jeg har gjort noe jeg ikke burde gjort… Kan du i korte trekke forklare meg det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.