Avslutning på grundkurs och grymma nosduttar

Idag har det inte blivit så mycket tränat. Jag har suttit inne och surfat runt efter inspiration till ett nytt projekt. Önskar bara att vi hade lite mer pengar så att man kunde genomföra alla planer nu, men det är ganska mycket just nu, med agilitybana (på väg), diskmaskin (kom igår!) och ny bil (på planeringsstadiet, men ganska akut). Som tur är har Nina varit aktiv och promenerat och simmat med Shejpa och Missy på dagen. På kvällen hade vi avslutning på grundkurs, en jättetrevlig kurs med härliga deltagare som är tråkig att avsluta (dagens kurstillfälle var faktiskt en bonus). Deltagarna har blivit så duktiga på att använda burlekarna, strukturera sina pass, träna kort, ta lekpauser och låta hundarna ta ansvar under träningen. Det blir inte bättre än när förarna tar ansvar för att hålla träningspassen underhållande och effektiva och hundarna tar ansvar för att förtjäna sina belöningar… Stort klick till våra duktiga grundkursdeltagare. Jag hoppas att vi får se er igen!

Vilje

Leo

Marte

Efter grundkursen åkte vi till Ski och var träningskoordinatorer på Follo Brukshundklubbs lydnadsträning. Missy och Pi var med och fick generaliserat avslappnandet i bur. De var duktiga och hjälpte också till att visa inlärning av apportering. Det är bra att använda Pi på sådana demonstrationer, det var ju i princip så Missy lärde sig att apportera en gång i tiden 😀

När vi kom hem var det svalt och skönt och jag tog med mig Shejpa ut på planen. Vi jobbade framför allt med nosduttar på trappan och de var helt fantastiska! Jag flyttade trappan så att den stod på en ny plats och hon var kanonduktig redan från första repetitionen. Hon duttar helt utan target och jag har nu baklängeskedjat hela trappan, men varierar hur högt upp hon får stå när jag släpper henne (lite beroende på vilka andra svårigheter jag lägger in). Just nu försöker jag variera min egen placering och fart så mycket som möjligt och idag kunde jag göra nästan vad som helst. Upptäckte dock att jag nästan aldrig har tränat på att vara framför henne, så det får bli fokus för nästa träningspass. Det fungerade inte idag, men då var hon också rätt trött så jag gjorde ingenting med det. Igår jobbade vi en del på travel plank och jag tror att vi ska göra det en del också. Då kan vi få jobbat med fler platser och underlag. Ska bara komma ihåg att träna någon annan stans än hemma också 🙂 Nu längtar jag tills vi får våra hinder och jag kan sätta igång med baklängeskedjning av dem. Tydligen är det tunneln som tar tid. Rosa fanns inte i standardsortimentet 😀

5 svar på ”Avslutning på grundkurs och grymma nosduttar

  1. Ehhh… dere fikk virkelig vist fram den øvelsen jeg er aller aller best på ser jeg:-)
    Mamma hilser og takker for supert kurs, vi har lært masse, og skrivi notater, så vi jobber på her hjemme. Og plutselig er vi tilbake på kurs:-)

  2. Takker for kurset igjen, kjedelig at jeg ikke fikk med meg bonusrunden! Men, men… jeg skal gjøre mitt beste og trene på egen hånd så ses vi plutselig igjen.

    Og jeg blir helt sugen på nytt kamera når jeg er inne å titter på siden. Fantastisk flotte bilder på hundene!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.